Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava deklasovali v sobotnom zápase 20. kola Fortuna ligy na Tehelnom poli Senicu 5:0.

Favorizovaní domáci začali náporom, Mráz sa ešte nepresadil, ale v 14. minúte už Slovan viedol. Strela Weissa sa od tyčky odrazila do pozície Mustafičovi, ktorý ju poslal do prázdnej brány. Vzápätí brankár Ravas vyrazil strelu Hrnčára. V 36. minúte išiel sám na brankára Zmrhal, nedal, ale o pár okamihov kapitán Božikov po rohu na bližšej žrdi zvýšil na 2:0. Na 3:0 mohol dať o ďalšie dve minúty Mráz, ale tesne minul.

V druhom polčase pokračovala herná dominancia domácich, hneď v úvode De Marco zahodil nemožné. V 55. minúte ale Slovan zúročil nápor, keď sa krásnou strelou z hranice šestnástky trafil do horného rohu bránky Kankava. “Belasí” pokračovali v kanonáde, debutujúci Šaponjič sa prezentoval gólom aj asistenciu, skóre spečatil Rabiu.

Plocha draka Knihy.Zahori

 ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 5:0 (2:0)

Góly: 14. Mustafič, 36. Božikov, 55. Kankava, 76. Šaponjič, 90. Rabiu. Rozhodovali: Sedlák – Weiss, Košecký, ŽK: Kankava (Slovan), 2829 divákov.

Slovan: Chovan – Hrnčár, Kašia, Božikov (80. Abena), Vernon – Kankava, Mustafič (85. Holman)- Zmrhal (85. Rabiu), Weiss, Green (68. Šaponjič) – Mráz (68. Barseghjan)

Senica:  Ravas – Oršula, Pavlík, Mayounga, Anaba –  Totka (76. Duda), Ouattara (76. Masulovič) – Egy, Piroska (61. Repa),  Witan (82. Buchel) – Niarchos (61. Jurdík)

Ohlasy trénerov

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: “Na hráčoch bolo vidno, že si zobrali naše slová o cieli vyhrať ligu a byť dôslední s každým súperom. Som rád, že hrali s chuťou. Výsledok 5:0 je pekný, ale množstvo ešte krajších akcií sme nedotiahli do gólu. Vážim si prácu Senice aj ostatných, nikoho nepodceňujeme. My kvalitu máme, len ju musíme ukázať s takým zápalom ako dnes. Pri možno lepšom teréne by bola hra ešte rýchlejšia a lepšia. Predviedli sme niekoľko pekných akcií, na ktorých pracujeme, len sme ich nedotiahli do gólov. Musíme byť samozrejme spokojní, ak by mi niekto povedal, že v prvom jarnom kole vyhráme 5:0, tak by som bol rád, aj keď rešpektujem každého súpera. Pred úvodným kolom je vždy nervozita, neviete, čo prinesie. Potvrdili sme úlohu favorita, boli tam dobré, pekné veci, súper mal možno jednu šancu, hrali sme veľmi pozorne aj vzadu. Takto si to nejako predstavujeme, aj keď nie v každom zápase to bude ľahké, tak dnes hráči mali radosť z futbalu, a taktiež aj ja.

Pavel Šustr, tréner Senice: “Mám z toho trošku orosené čelo, pretože dnes sme dostali príručku. Slovan má kvalitu, to vieme všetci. Ale aj tak to bolo pre mňa i chlapcov príliš kruté. Išli sme sem s určitým taktickým zámerom. Vieme, že máme tím poskladaný z nižších hráčov, chceli sme viac kombinovať a držať loptu, byť odvážni. Už od začiatku sa to nedarilo, doľahol na nás možno aj štadión a taktiež súper svojou kvalitou. Nedokázali sme predviesť taký výkon ako sme si predstavovali. Na druhej strane beriem dnešok ako výzvu, každá prehra vás niečo naučí. Nám tá dnešná ukázala, že máme pred sebou ešte veľký kus práce.”


.

BM: Ustekana sobota