Senickí policajti vyšetrujú okolnosti nočnej nehody, pri ktorej sa zranili dvaja chodci. Zároveň hľadajú prípadných svedkov.

Dnes (15.2.), krátko po polnoci, narazil 38 ročný vodič na aute VW Sharan do dvoch chodcov s invalidným vozíkom. Nehoda sa stala mimo obce, na neosvetlenej ceste III. triedy, v smere od Moravského Svätého Jána na hraničný priechod s Rakúskom. Vodič mal do chodcov, na kraji cesty, naraziť pravou časťou auta práve v momente, keď oproti nemu malo ísť iné vozidlo.

Plocha draka Knihy.Zahori

Policajti po príchode na miesto nehody podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila. Starší z chodcov, 57 ročný muž, policajtom nafúkal viac ako 3 promile. Druhému, 44 ročnému mužovi bola, za účelom zistenia množstva alkoholu v jeho organizme, odobratá krv. Obaja chodci utrpeli pri zrážke viaceré poranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice.

Ak ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste III. triedy videli a viete potvrdiť, či boli osvetlení, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158 alebo nám napíšte súkromnú správu na náš FB.

Polícia apeluje na chodcov, aby boli najmä mimo obce obzvlášť opatrní a nepodceňovali význam reflexných prvkov. Vodičov upozorňujeme, aby sa vždy plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu na ceste a aj uprostred noci očakávali neočakávané.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

3D filamenty 2023