Polícia naďalej vykonáva zvýšené kontroly na cestách Trnavského kraja. Tie budú pokračovať aj v ďalších týždňoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Počas uplynulého týždňa pri zvýšenom dohľade zaznamenala polícia 1052 previnilcov.

Ilustračné foto

“S blokovou pokutou odišlo 959 osôb, 70 osôb s napomenutím, 23 osôb bude riešených v správnom konaní a päť osôb sa dopustilo trestného činu,” uviedla Antalová.

Blokovou pokutou policajti riešili 933 vodičov, 10 cyklistov a 16 chodcov. “Za nedodržanie povolenej rýchlosti bolo uložených 375 pokút, 94-krát sme pokutovali osoby za to, že neboli riadne pripútané a 74 vodičov sa riadne nevenovalo vedeniu vozidla, pretože obsluhovali mobilný telefón. Za zlý technický stav vozidla policajti uložili 50 pokút. Sedem vodičov nedalo prednosť v jazde, z toho v jednom prípade išlo o chodca na priechode pre chodcov,” doplnila policajná hovorkyňa.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Policajné hliadky zadržali 13 vodičských preukazov a jedno osvedčenie o evidencii vozidla. “Alkohol policajti zistili v 19 prípadoch, z toho 11 boli nemotoroví účastníci premávky a piati vodiči sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Všetkým ôsmim vodičom sme za alkohol v dychu zadržali vodičský preukaz,” informovala Antalová.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota