Záhorákom sa ani po 19 zápasoch nepodarilo získať prvé extraligové body a nováčik, spojené mužstvo Malaciek a Stupavy, je beznádejne posledným celkom tabuľky.

Treba však podotknúť, že ide o hráčov, ktorí sú stále mladí a extraligové skúsenosti ešte len zbierajú. Ako vidí doterajšie účinkovanie Záhorákov v elitnej súťaži ich tréner Peter Olšavský? Čo je podľa neho príčinou prázdneho bodového konta a ako sa Záhoráci pripravujú na posledné zápasy základnej časti extraligy?

Ako sa zmenil káder počas zimnej prestávky?
Do nášho družstva pred zimnou prestávkou pribudol staronový hráč zo Stupavy Ľuboš Hepner, ktorý naposledy hral v Rakúsku. Okrem neho zapájame do družstva už aj našich dorastencov. Sme v kontakte ešte s jedným odchovancom z Malaciek, ktorého by sme mali radi v družstve. Uvidíme, ako dopadne rokovanie. Meno však prezrádzať nechceme.

Zatiaľ sa vám nepodarilo bodovať. Je extraliga na vyššej úrovni, než ste pred začiatkom sezóny predpokladali?
Určitý rozdiel tam je, neprekvapilo nás však nič. Očakávali sme, že 6 až 8 tímov bude momentálne výkonnostne na lepšej úrovni a s ostatnými sa môžeme pobiť o víťazstvo, čo sa aj vo väčšine zápasov potvrdilo, ale žiaľ, zatiaľ to bolo so šťastnejším koncom vždy pre súpera.

Počas značnej časti sezóny ste museli hrať pre protipandemické opatrenia pred prázdnym hľadiskom…
Určite sa nehrá dobre pred prázdnymi tribúnami. Je to niečo nové, na čo sme si museli zvyknúť, ale veríme, že fanúšikovia sa znova vrátia do hľadísk. Potrebujeme aj ich podporu.

Plocha draka Knihy.Zahori

Pre žiadneho športovca nie je jednoduché, keď aj napriek snahe prehráva zápas za zápasom. Majú hráči aj nejaký typ psychickej prípravy na stretnutia?
S hráčmi sa rozprávame a hľadáme optimálne riešenia. Treba si ale uvedomiť, že väčšina družstva je relatívne mladá s minimálnymi extraligovými skúsenosťami. Každým zápasom zbierame pre nás tak dôležité skúsenosti, ktoré na tréningu nedokážeme získať. Veríme, že my všetci, ale najmä hráči, budeme dostatočne trpezliví a vo zvyšnej časti súťaže ukážeme svoju skutočnú silu, čo sa, dúfame, dostaví aj vo výsledkoch zvyšných zápasov.

V niektorých zápasoch ste siahali na body, v záveroch vás však súperi zdolali. Prečo?
Jednou z príčin je kondícia a sila. Často sa stávalo, že sme v rozhodujúcich chvíľach zápasu strácali príliš veľa lôpt najmä po technických chybách, ktoré majú súvis aj s našou fyzickou pripravenosťou. Preto sme počas zimnej prestávky zmenili isté tréningové metódy v kondično-silovej aj hernej časti a pridali sme aj kvalitnejšiu regeneráciu. No najdôležitejšie bude, aby každý jeden z hráčov veril tomu, čo robí, aby sme to robili z osobného presvedčenia, že nás to posunie ďalej tým správnym smerom.

 M. Binčík. Foto: Záhoráci Stupava/Malacky


.
Toto je čítané

Futbal: Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica

Roman Hudec končí na pozícii asistenta trénera MFK Skalica. Zápas s Trenčínom…

BM Salon EV