Zástupcovia mesta Senica a Ministerstva hospodárstva (MH) SR rokovali na pôde mestského úradu o investícii spoločnosti Vaillant group Heat Pump Production, ktorá by do závodu v meste mala preinvestovať 120 miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Okrem týchto investícií vláda schválila spoločnosti investičnú pomoc vo výške 18 miliónov eur vo forme úľav na dani z príjmov. Hlavným bodom stretnutia bola téma, ako pomôcť hladkému rozbehu novej investície v Senici. “Na pôde samosprávy bola preukázaná ústretovosť a zodpovednosť. Mesto sa poctivo pripravuje na to, aby boli investorovi vytvorené čo najlepšie podmienky,” uviedol štátny tajomník rezortu hospodárstva Ján Oravec.

Záhorácke rádio 2024 01

Celková rozloha závodu je plánovaná na ploche 55.000 štvorcových metrov. Výstavba by sa mala spustiť na jar, začiatok náboru nových pracovníkov je plánovaný na koniec roka a spustenie výroby je naplánované v druhej polovici roku 2023. Po vybudovaní nového podniku vznikne viac ako 800 pracovných miest. “Rozprávali sme sa o investícii a o tom, aby sme nezanedbali niektoré otázky, ktoré by mohli vyskočiť v súvislosti s jej rozbehom,” uviedol primátor Martin Džačovský.

Nemecká spoločnosť pripravuje výstavbu výrobného závodu zameraného výlučne na výrobu tepelných čerpadiel. “Cieľom je vybudovať jeden z najinovatívnejších závodov na výrobu tepelných čerpadiel v Európe, aby sme splnili rastúce požiadavky trhu. Zároveň tým chceme posilniť vývojové a výrobné kapacity na Slovensku. V neposlednom rade podporíme lepšiu klímu a udržateľnejšiu budúcnosť vo vykurovaní,” uviedol budúci riaditeľ závodu Radovan Prístavok.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota