Polícia zadržala krátko po čine v obci Dojč v okrese Senica muža, ktorý sa cez zamurované dvere vlámal v stredu 23. februára okolo 2.00 h ráno do predajne potravín. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

“V predajni vysekal 65-ročný muž pomocou sekery dieru do niekoľko desiatok centimetrov hrubého múru. Cez otvor sa dostal do obchodu a z regálu zobral dve fľaše s alkoholom. Alarm, ktorý sa v predajni spustil, upozornil zamestnankyňu, ktorá býva neďaleko. Tá si všimla muža, ktorý išiel smerom od obchodu,” uviedla polícia.

Plocha draka Knihy.Zahori

Vyslaná policajná hliadka krátko na to zbadala podozrivého muža pred jedným z rodinných domov. “Policajtom sa k skutku priznal a hneď im vydal aj ukradnutú fľašu s alkoholom spolu so sekerou. Policajná hliadka ho na mieste zadržala a previezla na policajnú stanicu,” informovala polícia.

Ako doplnila, muž sa za posledných 12 mesiacov viackrát dopustil krádeže a poverený policajt voči nemu vzniesol obvinenie. “Za prečin krádeže mu teraz môže hroziť až dvojročný pobyt vo väzení. Polícia zároveň podala návrh na jeho väzobné stíhanie. Do rozhodnutia o väzbe zostáva muž v policajnej cele,” uviedla polícia.


.
Toto je čítané

Milan Rastislav Štefánik navštevoval Senicu často

Pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika sa počas…

Lakovanie a Pieskovanie