Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pripomína vodičom, že tunel Sitina v Bratislave bude cez víkend úplne uzatvorený. Dôvodom je výmena centrálneho riadiaceho systému v mestskom diaľničnom tuneli. K dispozícii budú preto viaceré obchádzkové trasy. Ak je to možné, motoristi by sa mali danému úseku vyhnúť. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

foto skanska.sk

“V mestskom diaľničnom tuneli Sitina meníme centrálny riadiaci systém a z tohto dôvodu musí Národná diaľničná spoločnosť pristúpiť k úplnej uzávere oboch tunelových rúr na 54 hodín,” skonštatovala Žgravčáková s tým, že servisná uzávera tunela Sitina potrvá od piatka (25. 2.) od 22.00 h do pondelka (28. 2.) do 4.00 h.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Vodičom budú k dispozícii viaceré obchádzkové trasy. Okrem hlavnej obchádzkovej trasy pre tranzitnú nákladnú aj osobnú dopravu cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu je navrhnutá alternatívna obchádzka pre osobné autá cez Botanickú, Karloveskú a Harmincovu ulici. Túto trasu odporúča NDS Bratislavčanom, a predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Lamača a Devínskej Novej Vsi. “Možná obchádzka pre osobnú dopravu v smere z Malaciek (Česka) do Bratislavy môže byť aj cez výjazd Lamač, Bory a následne pokračovaním po ceste 505, Agátovej, Saratovskej, Karloveskej, Botanickej s následným napojením na D2 Most Lanfranconi,” doplnila Žgravčáková.

Motoristov prosí spoločnosť o zhovievavosť, rešpektovanie dopravného značenia a pokiaľ je to možné, aby sa dotknutému úseku úplne vyhli.


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota