Futbalisti FK Senica zvíťazili v 22. kole Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 1:0. Jediný gól zápasu streli v 13. minúte grécky útočník Ioannis Niarchos z pokutového kopu. Pre Michalovce to bola tretia prehra za sebou v jarnej časti, Senica získala prvé body po dvoch neúspechoch v predošlých zápasoch.

foto mfkzemplin.sk

Michalovce: Kožuchar – Vaško, Ranko, Kotula, Kanu (46. Ntotis) – Artabe (46. Ošima), Mendéz – Magda (46. Žofčák), Peňa (46. Begala), Yilmaz – Marcin (79. Tosevski)

FK Senica: Ravas – Oršula, Pavlík, Mihál, Svoboda – Halabrín, Totka – Egy Vikri (73. Anaba), Piroska (81. Ouattara), Witan (90. Mašulovič) – Niarchos (81. Jurdík)

Gól: 13. Niarchos (11 m)
ŽK: Tosevski – Niarchos, Halabrín, Totka, Mašulovič
Rozhodovali: Kružliak – Roszbeck, Štofik

Obe mužstvá vstúpili do kalendárneho roka 2022 s cieľom vybojovať si postup do prvej šestky, no v úvodných dvoch zápasoch nezískali ani bod. Už pred vzájomným zápasom boli bez šance na postup a v ďalšom priebehu sezóny budú hrať v skupine o záchranu.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Lepší štart do zápasu mali hostia, ktorí gólovo udreli v 13. minúte. Domáci Kanu fauloval v šestnástke a Niarchos poslal loptu z bieleho bodu do protipohybu brankára Kožuchara – 0:1. Michalovčania sa snažili o kombinačný futbal, ale v ich hre dlho absentovala presnosť a priamočiarosť. Obrana Senice v prvom polčase vytláčala súpera mimo šestnástky a jedinú vážnejšiu šancu mu dovolila v 39. minúte. Po priamom kope sa k hlavičke dostal Marcin a loptu poslal do brvna.

Tréner domácich Miroslav Nemec spravil do druhého polčasu až štyri striedania. Jeho zverenci v druhom polčase viac riskovali a Seničania hrozili brejkami. Hostia si dávali pozor na chyby, k domácim hráčom pristupovali natesno a v druhom polčase ich nepustili do nebezpečnej gólovej príležitosti. Vyrovnanie nepriniesla ani strela Tosevského v nadstavenom čase, ktorú zastavil jeden z hostí.


.

BM: Kralici