V sobotu (26.2.) prišlo krátko po polnoci (0:55) na diaľnici D2 v úseku 54 km k nehode nákladného motorového vozidla zn. DAF MPZ s chodcom.

Čelnej zrážke s chodcom nedokázal vodič zabrániť. 41-ročný muž z okresu Komárno na mieste zraneniam podľahol. K zraneniu iných osôb nedošlo, prítomnosť alkoholu nebola u vodiča nákladného motorového vozidla dychovou skúškou zistená. Na nevyhnutne potrebný čas bola premávka z dôvodu dokumentovania okolností tejto nehody obmedzená a usmerňovaná dopravnými policajtmi a dopravným značením.

Záhorácke rádio 2024 01

V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností sa zaoberajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

V nadväznosti na vyššie uvedené apelujeme na chodcov, aby nezabúdali na povinnosť, ktorú ukladá zákon:

„Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.“ Táto povinnosť platí pre chodcov, ktorí sa pohybujú mimo obce, ale aj v obci!“

Reflexný prvok odporúčame umiestniť na dobre viditeľné miesto, na hornú alebo dolnú časť tela – a to na tú stranu, ktorá je bližšie k vozovke, k stredovej deliacej čiare. Majme na pamäti, že finančne nenáročný reflexný prvok zvýši viditeľnosť chodca až na vzdialenosť 200 metrov!

Záhorí.sk informoval policajný hovorca Michal Szeiff.


.

BM: Festival Záhrad