Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril špeciálnu webovú stránku venovanú situácii na Ukrajine. Dôležité informácie i kontakty na nej nájdu obyvatelia Ukrajiny, ktorí ušli pred vojnou na Slovensko, ale tiež Slováci, žijúci na Ukrajine. Zároveň je celá oficiálna webová stránka kraja po novom spustená aj v ukrajinskej jazykovej mutácii.

foto TASR

“Pripravili sme špeciálnu webstránku určenú pre ukrajinských obyvateľov, ktorí museli utiecť pred vojnou a opustiť svoju domovinu. Nachádzajú sa tam dôležité kontakty, odpovede na najčastejšie otázky či dokonca možnosť psychologickej pomoci pre dospelých i deti,” uviedol pre TASR predseda BSK Juraj Droba.

Plocha draka Knihy.Zahori

Na stránke je zároveň zverejnená aj ponuka pre obyvateľov Slovenska, ktorí chcú pomôcť či už finančne, formou materiálnej pomoci alebo ubytovania, ale aj psychologicky, so zdravotnou starostlivosťou alebo poskytnutím tlmočníckych, právnych či dobrovoľníckych služieb. “Internetovú stránku bratislavskykraj.sk sme spustili aj v ukrajinskej jazykovej mutácii,” doplnil Droba.

Bratislavský kraj okrem toho už cez víkend zaviedol pre Ukrajincov bezplatnú prepravu v prímestskej autobusovej doprave.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota