Fakultná nemocnica AGEL Skalica zaznamenala pokles pozitivity na koronavírus medzi zamestnancami. Výsledky minulotýždňového PCR testovania poukazujú na klesajúci trend vo výskyte covid ochorenia aj u testovaných. Časový harmonogram vakcinácie sa v nemocnici od 28. februára zmenil. Všetky protiepidemické opatrenia nemocnice zostávajú v platnosti, plánované výkony a operácie sú naďalej pozastavené.

ilustračné foto

„V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 31 COVID-19 pozitívnym pacientom, 1 pacient je vo vážnom stave na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár s tým, že pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti 22 zamestnancov a až 59% pozitívnych zamestnancov tvoria zdravotné sestry.

V minulom týždni sa dalo otestovať na prítomnosť SARS-CoV-2 vírusu PCR vyšetrením 839 osôb a antigénovo ďalších 64 osôb. PCR pozitivita testov dosiahla 53 %. Mobilná odberová jednotka je otvorená v pracovné dni od 7.00 do 15.30 hod. a cez víkendy od 7.00 do 11.00 hod. PCR odbery na COVID-19 sa vykonávajú denne od 7.00 do 11.00 hod.

Celkovo navštívilo v marci mobilnú odberovú jednotku v Skalici 4057 žiadateľov o PCR vyšetrenie a 219 žiadateľov o ATG odber. Priemerná PCR pozitivita bola na úrovni 58 %.

Od 28.2. je prevádzka vakcinačného centra zredukovaná z piatich dní na dva, dôvodom je pokles záujmu o očkovanie. Otváracie hodiny sú po novom v pondelok a vo štvrtok od 7.30 do 14.30 hod. V celom rozsahu sa očkujú registrované aj neregistrované osoby od 12 rokov.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Lakovanie a Pieskovanie