Centrum voľného času v Malackách neprestajne prichádza s novými nápadmi. Jeho pracovníčky sa však venujú aj príprave tradičných a rokmi overených obľúbených podujatí a súťaží pre deti. Na návšteve v Cvečku sme sa rozprávali s riaditeľkou Alžbetou Šurinovou.

CVČ prišlo vo februári s veľmi zaujímavým vlastným projektom Dajme knihám druhú šancu. Obyvatelia Malaciek a okolia mohli darovať knihy, ktoré už nepotrebujú a CVČ ich posunie ďalej. „Knižiek sa nám v centre nakopilo ozaj neúrekom, nedokážeme ich ani spočítať,“ prezrádza A. Šurinová. S knihami majú veľké plány. Prvým krokom bude podujatie Burza kníh, ktoré sa uskutoční 1. apríla v exteriéri okolo Centra voľného času na Rázusovej ulici. A. Šurinová: „Pre všetkých záujemcov ponúkneme okrem bohatého výberu kníh aj koláčik a čaj, pripravené bude sedenie, tuli vaky a naša dobrá nálada. Všetkých srdečne pozývame.“

Nathaniel Knizkaren 2023

Knihy, prípadne zväzky časopisov, ktoré si nik nevyberie, venujú školám či organizáciám v meste. „Medzi knižkami sme objavili aj literárne skvosty. Preto sme sa rozhodli v CVČ zriadiť z hŕstky vybraných knižiek výnimočnú knižnicu. Ide napríklad o diela povinnej literatúry,“ prezrádza ďalej riaditeľka.

Zvyšné knihy ponúknu knižniciam, prípadne ich umiestnia do knižných búdok po meste.

Pracovníčky CVČ sa venujú aj príprave ďalších podujatí. V úvode apríla (8. 4.) sa uskutoční odovzdávanie ocenení Športovec roka 2019 a 2020, ktoré sa kvôli pandémii nemohli konať. Športové ocenenia za rok 2021 sa odovzdajú na jeseň.

Cvečkári sa venujú aj príprave recitačných súťaží – okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko, obvodné a okresné kolá Zúbkových prameňov, chystajú výtvarnú súťaž VyVáž si odpadom Zem so zameraním na ochranu životného prostredia, spevácku súťaž Slávik Slovenska, zážitkové čítanie pre najmenších či podujatie Knižný detektív.
Na záver nám pani riaditeľka prezradila skvelú správu: už dnes majú na stole prípravu Dňa detí v Malackách, z čoho sa úprimne tešíme. Cvečkárom želáme i naďalej veľa energie!

N. Jánošová


.

BM: Kralici