V meste Senica vznikne prvá nadvihnutá križovatka, ktorá bude mať za úlohu zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ide o križovatku ulíc Sadová a Mudrochova, kde takýto prvok upokojenia dopravy vznikne. “Minulý týždeň bol vyfrézovaný povrch vozovky a od pondelka 7. marca sa začala realizácia stavby, ktorá by mala trvať tri týždne. Počas prác bude križovatka neprejazdná a obyvatelia sídliska Sotina sa tak musia pripraviť v tomto termíne na dopravné obmedzenie a obchádzku tejto trasy. Obmedzenie cestnej premávky na ceste počas realizácie stavby bude vyznačené dočasným dopravným značením,” uviedla Moravcová.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Realizácia vyvýšenej križovatky je súčasťou projektu s názvom Cyklodopravné trasy Senica, v rámci ktorého sa budujú nielen nové cyklistické komunikácie, ale aj doplnková infraštruktúra a šesť prvkov upokojenia dopravy. Okrem spomínanej vyvýšenej plochy križovatky to budú aj spomaľovacie vankúše a nadvihnuté plochy priechodov pre chodcov.

V tejto časti mesta vyúsťuje cyklodopravná trasa, zdvihnutím celej križovatky bude zabezpečené zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov, keďže autá budú musieť pred vjazdom do križovatky spomaliť,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota