Počet hospitalizácií pacientov s koronavírusovým ochorením vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica druhý týždeň klesá. Klesajúci trend má aj počet pozitívne testovaných na COVID-19. V minulom týždni bolo vo vakcinačnom centre podaných len 18 dávok vakcíny Pfizer/BioNTech a v najbližšom období sa očkuje v režime jeden deň v týždni.

„K dnešnému dňu sa na covidovom oddelení staráme o 26 pacientov, jeden pacient je hospitalizovaný na OAIM oddelení a vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Výpadky pre COVID-19 medzi zamestnancami sa stále zmenšujú,“ uviedol riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár s tým, že pre pozitívny test na ochorenie COVID-19 je mimo pracovný proces 18 zamestnancov.

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň vykonalo 461 PCR testov a pozitívne potvrdených bolo 229 testov. Ceny vybraných covid vyšetrení na vlastnú žiadosť sú od 1. marca znížené.

Vo vakcinačnom centre skalickej nemocnice bolo počas minulého týždňa podaných 18 dávok vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19. „Vzhľadom na nezáujem o očkovanie sme nútení výrazne redukovať očkovacie kapacity. Pre potreby vakcinácie je aktuálne vyčlenený pondelok a časový harmonogram vakcinačných centier nájdu záujemcovia o očkovanie na stránke MZ SR,“ upresnil námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič, MPH.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota