Aktualizované → V Plaveckom Štvrtku prišlo v pondelok (7.3.) poobede na železničnej zastávke k nehode nákladného vlaku a mladého muža (†18).

Reprofoto – zdroj Polícia SR

Podľa doterajších informácií mal 18 – ročný chodec vystúpiť z osobného vlaku a čakať kým neodíde. V opačnom smere na prvej traťovej koľaji šiel nákladný vlak, pričom mladý muž sa rozbehol cez železničné priecestie na druhú stranu práve pred prichádzajúci nákladný vlak. Rušňovodič vzhľadom k rýchlosti prechádzajúceho vlaku a krátku vzdialenosť zrážke s mužom zabrániť nedokázal. Na mieste obhliadajúci lekár skonštatoval smrť muža v dôsledku zranení spôsobených zrážkou vlaku.

Železničná polícia apeluje na chodcov, aby:

  • venovali mimoriadnu pozornosť a opatrnosť pre prechádzaní a pohybe cez, a v blízkosti železničných priecestí
  • nevchádzali na železničné priecestie, keď sa dáva výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami zabezpečovacieho zariadenia
  • najmä na železničných priecestiach bez závor, je potrebné pred vstupom na koľajisko vizuálne skontrolovať situáciu a presvedčiť sa, či je bezpečné prejsť na druhú stranu
  • PAMÄTAJTE!! Aj malá chvíľka nepozornosti môže mať nezvratné následky na živote a zdraví.
Trnavské rádio Tak akorát 2024

Železničná doprava v úseku Zohor – Malacky bola prerušená a niektoré vlaky odrieknuté.

Od 15:45 je doprava čiastočne obnovená po jednej traťovej koľaji a vlaky už jazdia podľa cestovného poriadku. Následkom prerušenia dopravy je však potrebné rátať s meškaniami osobných vlakov a dvoch vlakov EuroCity, ktoré sa pohybujú v rozmedzí 40 – 90 minút.

Nehody na železnici v roku 2021 →


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota