Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) ponúka pomoc ľuďom, ktorí utiekli pred vojnou a plánujú v kraji stráviť dlhší čas. Zároveň vytvoril podstránku, kde sú k dispozícii aktuálne voľné pracovné miesta. Tie ponúkajú jednotlivci, podnikatelia či mestské časti.

foto TASR

„Ďakujem mestským častiam, ktoré sa k nám pridali. Špeciálne ďakujem jednotlivcom, malým a stredným podnikateľom, ktorí nás kontaktujú a ponúkajú miesta vo svojich prevádzkach. Prosím, šírte túto informáciu vo svojom okolí. Pomôžeme tak ľuďom, ktorí ušli pred vojnou, žiť plnohodnotný život v našom kraji a stať sa súčasťou našich komunít,“ hovorí župan Juraj Droba.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Ide o pozície v župných zariadeniach sociálnych služieb, kultúrnych zariadeniach a na stredných školách. Voľné pozície stále pribúdajú a tak ponuka je rôznorodá. Úroveň slovenského jazyka či kvalifikácie je rôzna, ale množstvo pozícií ich vôbec nevyžaduje.

“Prosíme vás, aby ste obyvateľom Ukrajiny pomohli tieto pracovné miesta sprostredkovať. V tejto chvíli nie sme pripravení, aby telefonické pohovory mohli prebiehať v ukrajinskom jazyku. Pomôžte im s kontaktovaním potenciálneho zamestnávateľa aj potrebnými formalitami. Ďakujeme,” vyzval Juraj Droba.

Voľné pracovné miesta nájdete
na webe Bratislavského samosprávneho kraja

BSK na pomoc ukrajinských utečencov zaviedol bezplatnú prepravu v prímestskej autobusovej doprave a webstránku bratislavskykraj.sk spustil aj v ukrajinskej jazykovej mutácii. Zároveň vytvoril aj špeciálnu webstránku určenú pre ukrajinských obyvateľov, ktorí museli utiecť pred vojnou a opustiť svoju domovinu. Nachádzajú sa tam dôležité kontakty, odpovede na najčastejšie otázky či dokonca možnosť psychologickej pomoci pre dospelých i deti.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

Trnavské rádio Tak akorát 2024