Úpravu cien cestovných lístkov v prímestskej autobusovej doprave ani po náraste cien pohonných látok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v súčasnosti neplánuje.

foto TTSK

„V Trnavskom samosprávnom kraji aktuálne pracujeme na zavedení predplatných cestovných lístkov u našich zmluvných dopravcov, ktoré vstúpia do platnosti 1. januára 2023,“ uviedla vedúca Odboru komunikácie TTSK Natália Petkáčová. V porovnaní s jednorazovými cestovnými lístkami budú tieto lístky cenovo zvýhodnené. „Týmto spôsobom chceme motivovať obyvateľov k využívaniu verejnej dopravy,“ doplnila Petkáčová.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Mesto Trnava podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej zvýšenie cien cestovného v mestskej autobusovej doprave neplánuje. „Oslovili sme spoločnosť Arriva Trnava, aby vyčíslila nárast nákladov a na vykrytie rozdielu použijeme dostupné zdroje. Taríf sa to však nedotkne.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Arriva, ktorá zabezpečuje prímestskú a mestskú autobusovú dopravu v Trnavskom kraji, cestovné poriadky i výšku cestovného určujú objednávatelia verejnej dopravy. Príslušné samosprávy zároveň finančne prispievajú na jej zabezpečovanie.


.

BM: Festival Záhrad