Doterajšia riaditeľka materskej školy Martina Novotová pokračuje aj v ďalšom funkčnom období. Po tom, čo uspela vo výberovom konaní, jej primátor mesta Juraj Říha odovzdal vymenovací dekrét na najbližších 5 rokov.

Primátor Malaciek Juraj Říha a Martina Novotová

„Naša spolupráca v predchádzajúcom období bola výborná a korektná, preto sa teším na jej pokračovanie,“ povedal pri tejto príležitosti primátor.

Mesto v uplynulých rokoch investovalo do modernizácie škôlky a zvyšovania jej kapacity obrovské sumy. „Keďže máme všetky pracoviská zmodernizované, ideme teraz posilňovať kvalitu výučby. Veľkú pozornosť venujeme povinnému predprimárnemu vzdelávaniu,“ skonštatovala staronová riaditeľka M. Novotová. Riaditeľku a jej zástupkyne pre jednotlivé pracoviská primátor informoval o plánoch vo vzdelávacej a sociálnej oblasti. Mesto by chcelo vybudovať novú materskú i základnú školu a tiež špeciálne centrum pre deti s poruchou autistického spektra.

Malavké pohľady Knihy.Zahori

Materská škola v Malackách má 6 elokovaných pracovísk s celkovou kapacitou 674 miest. Vo všetkých predškolských triedach je okrem iného zavedená technická výchova na podporu tvorivého myslenia detí a ich manuálnej zručnosti. Vďaka rozširovaniu a modernizácii jednotlivých pracovísk škôlky z predchádzajúcich rokov sú – pri splnení stanovených podmienok – aktuálne prijaté deti, ktoré dovŕšia tri roky v júni tohto roka. Ako informovala riaditeľka, v rámci svojich kapacitných možností sú v prípade potreby pripravení prijať aj deti z Ukrajiny.

-lp-/-otano-


.

BM: Ustekana sobota