Futbalisti domácej Senice zvíťazili v sobotnom (12.3.) zápase 2. kola nadstavby o udržanie sa vo Fortuna lige nad Michalovcami 2:1.

foto Braňo Španka, fksenica.eu

Seničania nastúpili proti Michalovciam s odhodlaním získať aspoň nejaké body. Prvú strelu vyslal  hosťujúci Žofčák z priameho kopu, Ravas loptu kryl. Domácim sa podarilo dostať do vedenia už v 5. minúte, po prieniku kapitána Pirosku do 16-ky a jeho prihrávke sa obranca Svoboda ocitol zoči-voči Kožucharovi a ľavačkou poslal loptu za jeho chrbát. V ďalšom priebehu mali Michalovčania viac loptu na svojich kopačkách, domáci hrozili brejkovýmu situáciami. Obrovskú možnosť na vyrovnanie mali hostia v 28. minúte, keď po hlavičke Begalu Ravas na brankovisku loptu vyrazil a ďalšia dorážka trafila domáceho obrancu. Domáci pohrozili ešte v 43. minúte po brejkovej situácii, keď zakončoval po prihrávke Jurdíka Piroska vedľa.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Druhý polčas priniesol vyrovnaný priebeh, pričom loptu mali viac na svojich kopačkách domáci. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 51. minúte, keď v 16-ke dostal priestor Kanu a strelou k pravej žrdi vyrovnal. Domácich to však nerozhodilo a o päť minút opäť viedli. Piroska vysunul Jurdíka a ten nezaváhal. O dve minúty mohol padnúť gól do siete hostí. Po rohovom kope zakončoval Mihál, brankár Kožuchar výborne zasiahol. Hostia si vypracovali ešte šancu v 70. minúte, keď po rohu Žofčáka hlavičkoval Kanu, no Ravas bol na svojom mieste.

 FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 5. Svoboda, 56. Jurdík – 51. Kanu
Rozhodovali: Gemzický – Štofik, Hrmo
ŽK: J. Buchel,  Totka, Kučera – Tosevski
273 divákov

Senica: Ravas – Kučera, Pavlík, Mihal, Svoboda –  Halabrín (90.+ Mašulovič), Totka – J. Buchel (56. Vikri), Piroska, Oršula (90.+ Witan) – Jurdík (69. Niarchos)

Michalovce: Kožuchar – Kotula, Vaško, Ranko, Mendez – Marcin (68. Popovits), Oshima (76. Ntotis), Begala, Žofčák (76. Peňa) – Gembický (46. Yilmaz), Tosevski (46. Kanu)

Hlasy trénerov

Pavel Šustr, tréner FK Senica: “Musím mojich hráčov pochváliť, ako odohrali tento zápas, dali do toho celé srdce. Dnes sme to postavili na slovenských a českých hráčoch, ktorí majú väčší vzťah ku klubu, k regiónu. Ideme ďalej…”

Miroslav Nemec, tréner MFK Michalovce: “Všetci vieme, v akom stave sa nachádza Senica. Preto ich obdivujem, aký hrajú futbal, ako bojujú a je vidieť, že futbal milujú. V našom klube funguje všetko ako má. Napriek tomu sa hanbím, aký výkon hráči podali, ako pôsobili na ihrisku. Neuvedomujú si, za čo hrajú a čo riskujú.”


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota