Polícia v Trnavskom kraji prichytila počas víkendu (12. – 13. 3.) 11 vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile alkoholu a troch, ktorí nafúkali viac ako 3 promile. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

ilustračné foto

49-ročný vodič v nedeľu popoludní v meste Holíč v okrese Skalica nafúkal druhú najvyššiu hodnotu. “S 3,1 promile v dychu šoféroval osobné vozidlo, pričom na rovnej ceste nezvládol riadenie a vyšiel na pravú krajnicu. Narazil do zadnej časti odstaveného auta, v ktorom sedel 53-ročný muž. Ani jeden z vodičov sa nezranil, celková škoda sa vyšplhala na 3000 eur,” informovala polícia.

Plocha draka Knihy.Zahori

Najviac nafúkal 30-ročný kamionista v nedeľu podvečer. Policajti ho skontrolovali v obci Veľké Úľany v okrese Galanta a dychovou skúškou mu namerali hodnotu 3,21 promile. Ako vodičovi z povolania mu môže hroziť trest odňatia slobody na dva až päť rokov,” uviedla polícia.

S 3,04 promile jazdil v piatok podvečer po obci Vojka nad Dunajom 61-ročný Bratislavčan pôvodom z Čiech. Policajti ho zastavovali pri hrádzi, na čo však nereagoval a jeho auto zastavil až lesný porast.

Vodiči teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im môže hroziť až ročný pobyt vo väzení.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota