V stredu (23.3.) pred 19-tou hodinou bol spozorovaný požiar na Kollárovej ulici v obci Kopčany, okres Skalica. Na miesto udalosti boli vyslané hasičské jednotky z Holíča a Kútov.

ilustračné foto

Príslušníci prieskumom zistili, že plamene zachvátili strechu opusteného rodinného domu bez pripojenia k inžinierskym sieťam. Na lokalizáciu a likvidáciu požiaru boli nasadené celkovo 4 „C“ prúdy.

Počas zásahu bol veliteľ zásahu oboznámený, že v rodinnom dome by sa mala nachádzať jedna osoba. Následne bola zo zasahujúcich hasičov vytvorená skupina, ktorá začala s  okamžitým vyhľadávaním osoby v celom dome i na záhrade. Na vniknutie do domu hasiči rozobrali krytinu domu. Informácia o prítomnosti osoby sa však nepotvrdila. Súčasne bola vykonávaná aj likvidácia požiaru priamo zo strechy domu. Požiar sa medzičasom čiastočne rozšíril aj na krov susediaceho rodinného domu, ktorý bol vzápätí uhasený.

Macek Knihy.Zahori

Po úplnej likvidácií požiaru bolo pomocou termovíznej kamery prekontrolované celý priestor domu. Požiar, ktorý vznikol nedbalostným a neopatrným konaním, zapríčinil škodu odhadnutú na sumu 21 000 eur. Hasičom sa svojou prácou podarilo uchrániť majetok v hodnote 230 000 eur.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Trnava Lena Košťálová


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota