Policajti opätovne upozorňujú verejnosť na podvodníkov, ktorí sa snažia od ľudí vylákať peniaze. Jeden z prípadov zaznamenali tiež v nedeľu (27. 3.) pri predaji bicykla cez mobilnú aplikáciu. TASR o tom v pondelok informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

ilustračné foto

Muža mala oklamať žena pri predaji horského bicykla. “Poškodenému poslala link na prepravnú spoločnosť, o ktorej tvrdila, že ide o aplikáciu na realizáciu bezpečnej platby a zároveň je to aj kuriérska spoločnosť,” uviedla Šimková.

Mužovi po zadaní platobných údajov z karty podľa nej v opakovaných platbách odišlo z účtu spolu 3795 eur, pričom následne zistil, že prevedené peniaze odišli niekam do Nigérie.

Pálfyovci Knihy.Zahori

“Okradnutiu sa zase vyhla mladá žena, od ktorej sa cez telefonický hovor v ruskom jazyku podvodníci snažili vylákať 8000 eur na liečbu jej príbuzného,” doplnila policajná hovorkyňa.

Bratislavskí policajti v tejto súvislosti radia občanom, aby v prípade podobných správ či telefonátov neposkytovali žiadne údaje k svojim bankovým službám alebo produktom. Cieľom týchto volaní a internetovej komunikácie je podľa nich iba jediné, a to získať a vylákať od ľudí ich peniaze.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota