Zápas kola sa hral v Rybkách a obidve mužstvá potvrdili, prečo sú v tabuľke tak vysoké. Futbalisti Baníka Čáry sa predsa len dokázali prebojovať do hornej polovice tabuľky.

Foto zo zápasu Rybky – Oreské

6. liga sk. A 22. kolo
Vynikajúci zápas najmä v prvom polčase nespoznal víťaza, mužstvá si body podelili. Obrovské prekvapenie sa zrodilo v Pop. Močidľanoch, kde pustila perie Iskra Holíč,

 

Rybky – Oreské 2:2 (1:0), 17. P. Černek, 78. J. Chvála – 22. M. Baláž, 88. L. Pavlačka, r. M. Šefčík, Lapoš.

V Rybkách privítal líder tretie mužstvo tabuľky. Očakával sa výborný zápas, čo sa najmä v prvom polčase do bodky potvrdilo. Diváci videli obojstranne výborné stretnutie so šancami na obidvoch stranách. Lepší vstup mali domáci, ktorí si vypracovali prvú šancu už v 3. min., no hlavička najlepšieho hráča zápasu Dominika Patku si cestu do siete nenašla. V 5. min. sa už skóre menilo, keď K. Ravas uvoľnil Petra Černeka a ten lobom cez Kotvana otvoril skóre zápasu. stretnutia 1:0. Zvýšiť mohli Petrúfka i Fodor. Postupne sa hra vyrovnala a k slovu sa dostali aj hostia. Strely Královiča a aktívneho Podrazila išli nad. Fábik nastrelil brvno a jeho gól v 19. min. pre ofsajd neplatil. V 22. min. po dlhom aute predĺžil Matúš loptu k Mirovi Balážovi a ten pohotovo vyrovnal na 1:1. Gólová hlavička Patku si cestu do siete nenašla, ale ani Hrbatého. Po prestávke sa kvalita z hry obidvoch mužstiev vytratila. Až v 70. min. sa po Matúšovom centri ocitol v šanci Hrbatý, no nepresadil sa, rovnako ani Červinka. V 78. min. po zbytočnom faule zahrali domáci z trestného kopu signál, po ktorom Kotvan neudržal Červinkovu strelu a najlepšie zareagoval Jakub Chvála – 2:1. V 88. min. po Ferikovej štandardke vyrovnal Lukáš Pavlačka zo situácie zaváňajúcom ofsajdom na 2:2. Domáci si našli ešte čas na odpoveď, no Boris Cigáň spálil tisíc percentnú šancu. Kotvan pri nej odčinil zaváhanie pri druhom góle.

 

Mokrý Háj – Hlboké 3:1 (2:0), 31. M. Brezina, 34., 50. (11) P. Vaško – 87. M. Vrablic, r. Vlk.

V zápase sa stretli dve mužstvá, ktoré chceli hrať futbal. Začiatok patril domácemu mužstvu, no hostia v ničom za nimi nezaostávali. Domáci najskôr nevyužili samostatný nájazd, no v 31. min. po rohu otvoril hlavou skóre Martin Brezina – 1:0. Už o tri minúty využil zaváhanie v obrane hostí Peter Vaško – 2:0. Po prestávke už v 50. min. pridal tretí gól z pomerne prísnej penalty opäť Vaško 3:0. Niekoľko sľubných príležitostí si vypracovali aj hostia, no presadil sa až v 87. min. Marek Vrablic, ktorý uzavrel skóre na konečných 3:1.

 

Pop. Močidlany – Holíč 2:1 (3:0), 6. T. Kopálek, 35. M. Tokoš – 39. M. Nečas (11), r. Tubl.

Najväčšie prekvapenie nielen tohto kola, ale asi celého ročníka. Posledné mužstvo tabuľky naplno bodovalo s mužstvom, ktoré v závere jesennej časti natiahlo víťaznú sériu na 12 zápasov. V jari sa mu až tak nedarí. Prekvapenia sa začalo rodiť už v 6. min., kedy domácich poslal do vedenia Tomáš Kopálek 1:0. V 35. min. prekonal Čermáka v bráne Holíča po druhýkrát Mišo Tokoš – 2:0. Aj keď o chvíľu premenil penaltu Marek Nečas a znížil na 2:1, vyrovnať sa favoritovi už nepodarilo. Domáci ohromnou bojovnosťou svoje najtesnejšie vedenie ubránili, no ani ziskom nečakaných troch bodov sa z posledného miesta tabuľky, na ktorom boli prakticky od samého začiatku, neodpútali, keďže obidva vzájomné zápasy s Radošovcami prehrali.

 

Sobotište – Dubovce 0:2 (0:0), 59. J. Hubinec, 74. R. Drgon, r. Šturdík, Jablonický.

V prvom polčase sa hralo väčšinou medzi šestnástkami. Hostia pohrozili strelou Kolštroma, ktorú zastavilo brvno Pullmannovej brány. Po prestávke boli hostia iniciatívnejší, vypracovali si niekoľko štandardných situácií a po jednej znich sa aj ujali vedenia. V 59. min. vyrazenú loptu po trestnom kope vrátil Juríček pred bránu a Ján Hubinec ju v páde poslal hlavičkou do siete – 0:1. Po góle domáci pridali, nebezpečný bol trestný kop Včelku, ktorý brankár Kudláč vyrazil na roh. V 74. min. po oslobodzujúcom odkope unikol domácej obrane Rado Drgon pridal poistný gól na 0:2. Dubovce potom pozornou obranou už domácich k ničomu nepustili. V poslednej minúte po rohu Hološku mohol zvýšiť Matúš, no skóre sa už nemenilo.

 

Radošovce – Rohov 0:4 (0:3), 22., 41., 68. (11) M. Kadlíček, 26. I. Ravas, r. Blaha, Srnec.

Silná dvadsaťminútovka hostí v závere prvého polčasu rozhodla o ich vysokom víťazstve. Strelili v nej tri góly, o dva sa postaral Maťo Kadlíček, jeden pridal Ivan Ravas. Radošovce akoby rezignovali, na jar odohrali svoj najhorší zápas a takmer k všetkým gólom súpera dopomohli svojimi chybami v obrane. Po prestávke v 68. min. zahral domáci hráč v šestnástke rukou a z pokutového kopu uzavrel skóre zápasu i svoj hetrik Kadlíček – 0:4. Hostia si za väčšiu túžbu po víťazstve tri body zaslúžili.

 

Jablonica – Cerová 2:1 (0:0), 55. T. Slovík, 57. D. Slovík – 90. T. Královič, r. Hušek – Dzindzík, Michalička.

V poslednom kole základnej časti sa v susedskom derby predstavila v Jablonici Cerová. Zápas už prakticky nič neriešil, čo sa podpísalo na jeho úrovni. V prvom polčase si mužstvá šance nevypracovali a hra prebiehala medzi šestnástkami. Po prestávke rozhodli o výsledku dva zlepené góly bratov Slovíkovcov, ktorých hlavu našli centrované lopty po štandardných situáciách. V 55. min. Tomášovu a o dve minúty neskôr Dominikovu. Gól mal na kopačke aj Jánošík, jeho strelu dobrým zákrokom vytlačil brankár hostí na roh. Záver odohrali domáci v oslabení, keďže sa im zranili hráči, čo hostia v posledných sekundách využili na kontaktný gól zásluhou Tima Královiča – 2:1. Na vyrovnanie im neostal čas.

 

Dohrávka 18. kola: Jablonica – Pop. Močidlany 5:0 (3:0), 11., 45., 62. P. Pitorak, 41. J. Štefanka, 53. D. Slovík, r. Knap, Vlk, Lapoš.

Dva „zlepené“ góly v závere polčasu definitívne zlomili odpor posledného mužstva tabuľky. Hetrikom sa blysol stopér Paťo Pitorák. Ziskom troch bodov poskočila Jablonica hneď za lídra z Rybiek.

Zobrazená tabuľka nezohľadňuje vzájomné zápasy:
Radošovce – Pop. Močidľany 2:1 a 3:1.
Cerová – Hlboké 1:1 a 2:2.

 

 

6.liga sk. B 18. kolo

Borský Jur sa dočkal na 18. pokus

Futbalisti Baníka Čáry sa predsa len dokázali prebojovať do hornej polovice tabuľky, keď obidva zápasy v jarnej časti vyhrali, rozhodujúci dokonca v priamom súboji so svojim najväčším konkurentom z Kútov na jeho ihrisku. Až v poslednom kole základnej časti sa bodového zisku dočkali Jurania po remízovom výsledku s Jáňanmi.

 

FK Kúty – Baník Čáry 1:2 (1:1), 30. M. Polák – 7. A. Danihel, 59. F. Kuník, r. Štora, Dzindzík, Bednár.

Pre obidve mužstvá to bol zápas jari. Víťaz mal istotu prvej päťky, remíza hrala pre Kúty. V mrazivom počasí „zamrzol“ domácim fanúšikom úsmev už v 7. min., kedy si strela Alojza Danihela aj s pomocou teču našla cestu do siete – 0:1. V zápase sa viac bojovalo ako hralo. Domácim sa podarilo vyrovnať v 30. min. po peknej akcii zásluhou Martina Poláka – 1:1. Gólom do šatne mohli Kúty zraziť svojho súpera na kolená. V 44. min. po faule na Šefčoviča nariadil HR pokutový kop v prospech domácich, no Maťo Ozábal strelu Juraja Valachoviča vyrazil a dorážka išla nad bránu. V 59. min. po rohu hostí sa dostal do výbornej pozície Šúrek, neulakomil sa a prihral ešte lepšie postavenému Fabiánovi Kuníkovi – 1:2. V ďalšom priebehu to už bolo o taktike, veľa sa už nehralo, skôr sa hra kúskovala. Hostia vyťažili z minima maximum a zahrajú si tak v skupine o titul.

 

Bor. Mikuláš – Kopčany 0:1 (0:1), 44. D. Mráz (11), r. Hušek.

V bojovnom zápase boli snaživejším mužstvom hostia. Dokázali si vytvoriť aj šance, no gól dali až v samom závere z pokutového kopu po faule Ondrisku. Úspešným exekútorom bol D. Mráz – 0:1. Veľkú šancu domácich na vyrovnanie odvrátila obrana súpera na poslednú chvíľu z bránkovej čiary. Po zákroku na Zabadala, ktorý musel byť striedaný, sa hostia márne domáhali ČK. Po prestávke sa hralo v réžii domácich, poslednú štvrťhodinku mali doslova drvivý tlak, no výborného Erika Ivana v bráne hostí neprekonali.

 

Štefanov – Sp. Stráže 1:5 (1:2), 32. J. Chudý – 10. D. Fukna, 35. L. Letko, 51. M. Biksadský, 69. K. Krchňavý, 72. R. Slovák, r. Dzindzík, Daniš.

Domáci stačili držať krok s lídrom tabuľky iba v prvej polhodine, kedy po vedúcom góle Dominika Fuknu stačil odpovedať Jakub Chudý – 1:1. No už o tri minúty dostal favorita do vedenia Lukáš Letko. Po prestávke bola prevaha Spartaka výraznejšia a postupne pridali ďalšie góly Biksadsky, Krchnavý i najlepší strelec súťaže Robo Slovák – 1:5. V závere Stráže ubrali z plynu, čo bolo možno pre domácich aj šťastím.

 

Bor. Sv. Jur – Mor. Sv. Ján 3:3 (3:2), 9. S. Mráz, 26. S. Kopiar, 41. Š. Danihel – 12., 45. (11) K. Bolf, 80. F. Chvál (11), r. Kahúň, Štora, Bednár.

Na 18. pokus sa bodu dočkali aj Jurania. V susedskom derby uhrali remízu s Jáňanmi, ktorí zásluhou dvoch pokutových kopov zrovnali nepriaznivý stav na konečných 3:3. Domáci viedli po góle Stana Mráza, no už o tri minúty vyrovnal kevin Bolf. Aktivita domácich priniesla ešte do prestávky ďalšie dva góly v sieti súpera, ktoré dali Sebo Kopiar a Štefan Danihel – 3:1. Gólom do šatne hostia znížili z prvej penalty, keď svoj druhý gól dal Bolf a po prestávke v samom závere vyrovnal z druhého pokutového kopu Filip Chvál – 3:3. Juranom uletel „vrabec z hrsti.“

 

Lakš. N. Ves – Slovan Šaštín 1:2 (0:1), 62. vlastný (S. Mach) – 19. R. Šághy, 90. M. Macánek, r. Rusinko.

Zápas, v ktorom vlastne „o nič nešlo,“ keďže každé z mužstiev bude hrať v inej skupine nadstavbovej časti. Lakšáre po výprasku v Čároch sa chceli rehabilitovať, no nepodarilo sa im to. Aj s tým jedným gólom im musel vypomôcť vlastencom súper. Slovan sa ujal vedenia v 19. min. gólom Romana Šághyho – 0:1. Za tohto stavu sa išlo aj do kabín. V 62. min. si dal vlastný gól Simon Mach – 1:1. Tento stav vydržal až do samého záveru a keď už si mužstvá pomaly body delili, v 90. min. rozhodol o víťazstve hostí Martin Macánek – 1:2.

Zobrazená tabuľka nezohľadňuje vzájomné zápasy:
Čáry – Kúty 2:1 a 2:1
Štefanov – Mor. Sv. Ján 0:3 a 1:4.

 

ObFZ Senica MO 7. liga

Hradište – Smolinské 4:1 (1:0), 13. B. Kolenyak, 64. A. Gregor, 76. M. Sadloň, 82. R. Barcaj – 79. T. Polák, r. Thao.

Petr. Ves – Kunov 3:2 (2:1), 6. R. Buček, 34., 59. Michal Mihálik – 27., 85. R. Burian, r. Tubl, Blaha.

Koválov – Letničie 2:3 (1:3), 43. M. Winter (11), 89. M. Kuba – 9. (11), 20. M. Konečný, 23. S. Vanek, r. Dzindzík, Daniš.

Š. Humence – Trnovec 12:1 (1:0), Horvát, Tóth a Grunner 2, Štefecka, D. Burian, Kutlák, Bilka, Macek, Krč – Uher, r. Matúš, Thao.

Rovensko – Smrdáky 1:0 (1:0), 7. M. Hanečka, r. Jablonický, Otrubčák.

Unín – Sekule 4:3 (1:1), g. h. Adam Trajlínek, , Andrej Trajlínek, (11), F. Volouch.

 

 

ObFZ Senica MO 8. liga
Vrádište – Dojč 12:1 (6:1), D. Medo 3, J. Rehák, R. Puček a T. Hluch 2, D. Vinkler, P. Tokoš, I. Veličkovič – R. Klena, r. Matúš.

Keď v 13. min. vyrovnal Klena na 1:1, zdalo sa, že to bude vyrovnaný zápas.

 

Podbranč – Jablonka 3:3 (0:3), 53. M. Tomáška, 64., 81. R. Miškech – 9., 44. M. Sadloň, 30. J. Gaža, r. Michalička.

Neskutočný obrat predviedli futbalisti Podbranču po prestávke, keď proti kandidátovi na postup zmazali trojgólové manko.

 

Bukovec – Chropov 2:6 (1:2), 13. M. Kobliška, 70. M. Augustín – 7., 67. O. Černek, 32. M. Kuchárek, 68., 75. O. Orth, 77. J. Kopcian, r. Švancara.

Líder si v Bukovci nepripustil stratu bodov. Neustále vyhrával a po prestávke svoj náskok stále navyšoval.

 

Chvojnica – Osuské 3:0 kont., hostia neprišli.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota