Za uplynulý týždeň Fakultná nemocnica AGEL Skalica hlási mierne zlepšenie epidemiologickej situácie a pokles covid pozitívnych pacientov aj zamestnancov. Priemerná pozitivita PCR testov je na úrovni 44,8%.

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 21 pacientom s potvrdeným koronavírusom bez nutnosti napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Zo všetkých pacientov je 10 zaočkovaných troma dávkami,“ informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. Mimo pracovný proces je pre covid 5 zamestnancov.

Od apríla je ambulantná starostlivosť v odbore hematológia poskytovaná v nových priestoroch. Pacienti nájdu hematologickú ambulanciu od 6. apríla v priestoroch bývalej onkologickej ambulancie MUDr. Adriána Nečasa v budove novej onkológie za pavilónom verejnej lekárne a pôrodnice. Pacienti sa na vyšetrenie objednávajú štandardným spôsobom cez rezervačný systém nemocnice, a to online (www.rezervacie.agel.sk), prostredníctvo klientského centra telefonicky (034 69 69 206, -207) alebo osobne. Telefonický kontakt na ambulanciu je 034 69 69 405.
Transfuziologické pracovisko ostáva v pôvodných priestoroch v pavilóne biochémie a odbery darcov krvi sa realizujú bez zmeny. „Aktuálne sme v situácii, kedy by sme potrebovali podporiť záujem o darovanie krvi. Najväčší nedostatok evidujeme v zásobách krvných skupín A Rh negatív a 0 Rh negatív. Týmto vyzývame darcov aj iných krvných skupín, aby sa prihlásili na odber. Kontakt pre prihlasovanie darcov je 034 69 69 105,“ uviedla vedúca lekárka Transfuziologického oddelenia MUDr. Ľubica Zelenková.

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň vykonalo 551 PCR testov a pozitívne potvrdených bolo 247. Otváracie hodiny MOM zostávajú rovnaké, testuje sa v pracovné dni od 7.00 do 11.00 hod. Antigénové testovanie sa realizuje za úhradu 7,99 eur, cena PCR testu 44,90 eur.

Vakcinačné centrum navštívilo v týždni od 28. marca 32 osôb. Cca 85% vakcinácie tvorili 3 dávky vakcíny. Naďalej sa očkujú registrované aj neregistrované osoby vakcínou od Pfizer/BioNTech v pondelok od 7.30 do 10.00 hod.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota