V sobotu (19.3.) praskal Abeland v Lozorne “vo švíkoch”. Uskutočnila sa tu prvá lukostrelecká súťaž v novej sezóne Stupavská jarná a svojou účasťou ju podporilo 150 lukostrelcov, ktorí súťažili v rôznych kategóriách od detí až po veteránov.

„Prvé preteky po zime, slnko nad hlavou, myseľ plná otázok a očakávaní, ako to pôjde. Na pretekárov čakalo v lese 24 terčov – gumených zvierat,“ opisuje Renáta Svetlíková z malackého lukostreleckého klubu Sagittarius. A išlo to veľmi dobre: Malačania rozšírili zbierku medailí o 2 zlaté, 2 strieborné a 1 bronzovú.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Lukostrelecká sezóna potrvá až do decembra. Súťaží sa v rámci celého Slovenska a aj v zahraničí. Hovorí R. Svetlíková: „Súťaže sa odohrávajú na viacerých úrovniach, od najnižších lokálnych, ktoré sú mimoriadne obľúbené, až po súťaže s celoslovenskou pôsobnosťou, ako je Slovenský pohár s ôsmimi kolami a majstrovstvá Slovenska.“ Tento rok sa uskutočnia rôzne medzinárodné súťaže v Rakúsku, v Poľsku a v Česku. Majstrovstvá sveta budú v Slovinsku.

V klube Sagittarius pôsobí 42 členov. Najmladší má 9 rokov, horná kategória veku nie je obmedzená. V rámci Slovenska máme úspešných strelcov nad 65 rokov, ktorí víťazia aj na medzinárodných súťažiach. Podmienkou členstva v LK Sagittarius je len vek nad 9 rokov a záujem o lukostreľbu.
Malackým lukostrelcom želáme veľa šťastia a chuti do ďalšieho súťaženia!

Medailisti Stupavskej jarnej
• zlato: Marcel Hladík, Renáta Svetlíková
• striebro: Hugo Végh, Sebastián Végh
• bronz: Martin Kamenistý

Text: N. Jánošová, foto: LK Sagittarius


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica prehrala v Zlatých Moravciach najtesnejším rozdielom

Futbalisti MFK Skalica v ôsmom kole skupiny o udržanie sa nestačili na…

3D filamenty 2023