Po reprezentačnej prestávke nastúpili futbalisti FK Senica v ďalšom súboji skupiny o záchranu v Zlatých Moravciach. V zápase padlo až 5 gólov, o gól viac však strelili domáci a radovali sa z dôležitého víťazstva.

foto Jozef Bedej

V mrazivom počasí sa hral obojstranne ofenzívny futbal. Už v 2. minúte Ďubek posunul Jibrilovi, ten z rohu 5-ky pálil nad. V 6. minúte prišla šanca hostí. Witan mieril do ľavej žrde, aby následnú dorážku Pirosku Lukáč skrotil na bránkovej čiare. Skóre sa tak menilo až v 16. minúte. Mondek poslal parádny center na hlavu Kyziridisa, ktorý z hranice malého vápna s prehľadom skóroval – 1:0. V týchto fázach zápasu domáci stupňovali svoj tlak. V 21. minúte Slobodova tečovaná strela skončila na brvne Chropovského bránky. V 39. minúte sa rútil Kyziridis sám na bránu, z rohu malého vápna mieril tesne vedľa. Na opačnej strane po rýchlej kontre Jurdíkovu gólovú strelu vyhlavičkoval jeden z domácich obrancov. Vyrovnanie priniesla 41. minúta, keď po skrumáži v pokutovom území sa po spätnej prihrávke od Pavlíka presadil Svoboda – 1:1.

Plocha draka Knihy.Zahori

Aj po zmene strán bola v aktivita na domácej strane. Do vedenia išli domáci v 54. minúte, keď po faule zákroku gólmana hostí nariadený pokutový kop premenil Ďubek – 2:1. Už o päť minút to bol opäť Ďubek, ktorý z hranice 16-ky trafil k pravej žrdi – 3:1. V týchto chvíľach boli domáci aktívnejší, avšak dobré príležitosti postupne zahodili Jibril, Mondek a Bednár. A tak sa hostia tešili v 84. minúte, keď sa po priamom kope Pirosku a hlavičke Mihála presadil Witan – 3:2. V 89. minúte mal poistku na kopačke Kyziridis z 10 metrov však mieril vedľa. Záverečná snaha hostí gól nepriniesla a tak tri body zostali doma.

FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: Lukáč – Suľa, Bednár, Menich, Čögley (90. Chren) – Sloboda, Neofytidis – Mondek (70. Kolesár), Kyziridis, Ďubek (82. Grozdanovski), Jibril (82. Horák)
FK Senica: Chropovský – Svoboda, Pavlík, Mihál, Anaba (60. Kučera) – Ouattara (46. Totka), Mašulovič (73. Vikri) – Oršula, Piroska, Witan – Jurdík (73. Niarchos)

Góly: 16. Kyziridis, 54. a 59. Ďubek (prvý z 11 m) – 41. Svoboda, 84. Witan
ŽK: Mondek, Kyziridis – Mašulovič, Chropovský, Totka, Piroska, Mihál, Witan
Rozhodovali: Sedlák – Hancko, Roszbeck
Diváci: 543

Hlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): „Posledné dva zápasy sme nezvládli, stratili sme body, aj keď sme boli blízko. Prišiel tento zápas, kde sme ich museli získať. Boli sme dobre nastavení a išli za víťazstvom. Vedeli sme, že Senica je nebezpečný súper. Majú rýchle protiútoky a vedia využiť svoje šance. Na druhej strane, vytvorili sme si dostatok príležitostí a dali góly, čo bolo rozhodujúce.“

Pavel Šustr (tréner FK Senica): „Všetci vieme, že v tejto nadstavbovej časti je to ťažký boj o body. Nebudem sa púšťať do zápasového hodnotenia. Poviem iba, že dávam klobúk dole pred našimi hráčmi. V stave, v akom sa nachádza náš klub, dokážu podávať takéto výkony. Škoda, že sme minimálne prvý a tretí gól nezvládli lepšie. Znížili sme neskoro. Neboli sme schopní duel otočiť.“


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota