Malacky sa opäť zapojili do kampane Do práce na bicykli. Mesto je už zaregistrované, teraz sa môžu registrovať jednotlivé tímy. Ministerstvo dopravy a výstavby SR vyhlásilo 9. ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2022.

Od piatka 1. apríla spustilo registráciu, súťažné kilometre budú jednotlivé tímy zbierať počas júna.

Tímy, zložené z dvoch až štyroch kolegov, sa môžu prihlasovať do 7. júna. Všetci súťažiaci musia byť zamestnancami jednej firmy, organizácie, prípadne študentmi jednej školy. Členovia tímu si samostatne evidujú cesty do práce a z práce na bicykli, pešo alebo verejnou dopravou, pričom sa nezarátavajú cesty v rámci pracovného času. Jednotlivé jazdy si budú súťažiaci evidovať tak ako po iné roky v elektronickom systéme.

Macek Knihy.Zahori

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility, motivovať samosprávy a zamestnávateľov, aby vytvárali vhodné podmienky na väčšie využívanie ekologických foriem dopravy – samosprávy infraštruktúrou, zamestnávatelia napríklad stojanmi na bicykle či priestorom na prezliekanie. Zamestnancov zas má súťaž motivovať, aby namiesto vlastného motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel, prípadne pešiu chôdzu či verejnú dopravu.

Minulý rok sa v Malackách zapojilo 80 ľudí z 24 tímov reprezentujúcich 14 zamestnávateľov. V rámci Slovenska sa zúčastnilo 11 358 ľudí a spoločne odjazdili viac ako 1,7 milióna kilometrov.

Všetky potrebné informácie k registrácii a k samotnej kampani Do práce na bicykli nájdete na stránke www.dopracenabicykli.eu


.

BM: Ustekana sobota