Počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov Fakultná nemocnica AGEL Skalica upravila režim fungovania mobilného odberového miesta. V MOM, ktorá sa v nemocnici nachádza pri patológii a infektologickej ambulancii, sa bude dať počas veľkonočných sviatkov otestovať v sobotu 16. apríla v dopoludňajších hodinách. Celková pandemická situácia sa v nemocnici zlepšila. Aj v minulom týždni sa potvrdil pokles pozitivity u testovaných na COVID-19 a nižší počet nových hospitalizácií.

 „Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 18 pacientom s potvrdeným koronavírusom, z nich jeden pacient je hospitalizovaný na oddelení OAIM vo vážnom stave a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa dostupných údajov je troma dávkami zaočkovaných 6 pacientov,“ informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti 5 zamestnancov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň vykonalo 437 PCR testov a pozitivita klesla na 39,4 %. Mobilné odberové miesto je otvorené v pondelok až piatok, testuje sa od 7.00 do 11.00 hod. Antigénové testovanie sa realizuje za úhradu 7,99 eur, cena PCR testu 44,90 eur.

Počas veľkonočných sviatkov sa testuje len v sobotu 16.4. Ostatné sviatočné dni (piatok 15.4., nedeľa 17.4. aj pondelok 18.4.) je odberová jednotka MOM zatvorená. Po sviatkoch sa testuje naďalej v bežnom režime. Vakcinačné centrum navštívilo v minulom týždni len 20 osôb.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.

BM: Festival Záhrad