Kapitán FK Senica Juraj Piroska sa gólovo presadil naposledy 27. februára 2021 v prvom jarnom kole, keď pečatil víťazstvo Senice v Ružomberku 3:2.

Vtedy jeho gól do siete Ružomberka bol pre naše mužstvo veľmi dôležitý v otázke záchrany v najvyššej súťaži, zároveň mal aj historickú podobu. Spomínaný gól Juraja Pirosku bol jeho 47. gólom streleným v drese Senice v súťažiach riadených Slovenským futbalovým zväzom (SFZ), čím dorovnal rekordného Miloša Malárika – bývalého výborného futbalistu i trénera nášho klubu.

Miloš Malárik iba niekoľko dní predtým v rozhovore na otázku, či bude rád, ak by sa jeho rekord prekonal, povedal: „Bodaj by sa taký strelec v klubovej histórii čím skôr našiel, prajem mu to z celého srdca.”

Macek Knihy.Zahori

„Samozrejme, veľmi ma teší, že som dorovnal tak výborného hráča, akým pán Malárik bol,” vrátil vtedy kompliment kapitán FK Senica Juraj Piroska spoludržiteľovi rekordu a dodal: „Určite by som bol rád, ak by som pridal aj ďalšie góly, najdôležitejšie pre mňa však je, aby sme uspeli ako mužstvo.”

Bolo len otázkou času, kedy sa Juraj Piroska osamostatní na čele tohto poradia. Hoci sa odvtedy na dlhých 406 dní gólovo odmlčal, ten čas prišiel práve dnes, 9. apríla 2022, kedy prekonal brankára FK Pohronie Patrika Lé Gianga a svojim 48. gólom sa osamostatnil na čele poradia strelcov v súťažiach riadených SFZ.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota