Vyšetrovateľka Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ vzniesla obvinenie 31 ročnému občanovi Českej republiky za zločin prevádzačstva. Cez tri krajiny mal nelegálne prevážať 18 cudzincov.

Kolegovia z finančnej správy zastavili v blízkosti štátnej hranice s Českou republikou motorové vozidlo, aby si overili, či vodič nepreváža nelegálny tovar. Namiesto toho však v ložnom priestore vozidla odhalili nelegálnych migrantov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Ihneď na miesto privolali príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ, aby si prípad prevzali. Počas procesných úkonov zistili, že desať cudzincov pochádza z Tuniska, štyria z Pakistanu, traja z Indie a jeden zo Sýrie. Medzi nimi sa nachádzala aj jedna mladistvá osoba. Vodič pochádzajúci z Českej republiky mal previezť cudzincov z Maďarska na Slovensko a ďalej pokračovať do Českej republiky.

Vyšetrovateľka vodiča obvinila zo zločinu prevádzačstva, po preukázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške od siedmich do 10 rokov. Návrh na väzobné stíhanie obvineného je už spracovaný, rozhodnutie zatiaľ nepadlo.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota