V klube FK Senica podalo v piatok (15.4.) hromadne výpovede osem hráčov aj realizačný tím. Príčinou je “opakované nedodržanie dohodnutých podmienok” zo strany majiteľov. V sobotu (16.4.) preto Senica nastúpila vo Fortuna lige v skupine o udržanie sa doma proti Liptovskému Mikulášu s dorastencami.

Hromadné výpovede hrozili v Senici už 1. apríla pred duelom v Zlatých Moravciach. Vedenie vtedy vyplatilo kvôli získaniu licencie asi 150-tisíc eur na sociálne a zdravotné poistenie.

foto fksenica.eu

Seničania po výpovediach ôsmich hráčov a realizačného tímu nastúpili na zápas s dorasteneckým výberom, ktorý doplnili štyria futbalisti z A-kádra Mihál, Mašulovič, Anaba a Duda. Hostia boli teda proti oslabenej Senici favoritom zápasu. Od začiatku držali loptu vo svojej moci. Mladí Seničania však bojovali, pozorne bránili, ale do šancí sa dostali iba hostia. V 10. minúte lopta po Andričovej hlavičke išla nad, o minútu po centi Krčíka mal výbornú pozíciu Staš, no hlavou mieril vedľa. S Filinského strelou v 23. minúte si brankár Čermák poradil a zatiaľ jediný gól padol v 32. minúte, kedy po centri Pavúka nepostrážili Andriča a ten  hlavou usmernil loptu k ľavej žrdi.

Macek Knihy.Zahori

Po prestávke bolo viac vzruchu pred oboma bránami. V 47. minúte bol v gólovej šanci Andrič, branár Čermák loptu kryl. O 5 minút si senický mladý brankár poradil aj s delovkou Staša. Hostia dokázali udrieť dvakrát v priebehu dvoch minút a definitívne rozhodli o osude stretnutia. V 60. minúte po centi Pinteho skóroval druhýkrát hlavičkou Andrič, o minútu strelu Flaka brankár Čermák iba vyrazil a loptu do prázdnej brány usmernil Voško. Potom sa osmelili aj mladí Seničania a mohli dokonca streliť gól. V 77. minúte vystrelili prvýkrát na bránu, keď Koprnovu strelu brankár kryl, ten istý hráč bol pri chuti a jeho ďalšiu jedovku brankár Sváček iba s námahou vyrazil na roh. Hneď po jeho  zahratí sa dostal do gólovky Stachovič, ktorý nastrelil brvno hosťujúcej brány. V 84. minúte mohli ešte skórovať hostia, kedy chybu obrancu Senice pred Stašom výborným zákrokom zachránil  Čermák.

FK Senica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:3 (0:1)

Góly: 32., 60. Andrič, 61. Voško
Rozhodovali: Kráľovič – Štofik, Halíček
bez kariet 
313 divákov

Senica: Čermák – Koprna (86. Barcaj), Mašulovič, Mihal – Prelec (66. Stachovič), Duda, Škodáček, Bíly (74. Osvald), Anaba – Kudláč (65. Vrablic), Macho (86. Ravas)

Liptovský Mikuláš: Sváček (84. Mikušiak) – Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Bielák – Pinte (63. Káčerík), Staš, Filinský (46. Voško), Flak (63. Švec) – Andrič (84. Diviš)

Hlasy trénerov

Vladimír Včelka, asistent trénera FK Senica: “My mládežnícki tréneri sme boli nominovaní na tento zápas, aby sme pomohli klubu. Naši mladí chlapci odviedli na ihrisku všetko, hrali na svoje maximum. Súperovi gratulujem k zaslúženému víťazstvu. My sme si iný výsledok ani nezaslúžili.”

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: “Tešíme sa z víťazstva, bol to pre nás zlomový zápas. Zaujímala ma aj súpiska domácich, ich chlapcom musím dať pochvalu za výkon. Náš možno nebol najlepší, ale zvládli sme zápas napriek viacerým zraneniam.”


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota