Futbalisti Senice prehrali s Michalovcami v sobotnom zápase nadstavbovej časti Fortuna ligy o udržanie sa 1:0 vlastným gólom Mihála.

foto mfkzemplin.sk

Seničania pricestovali do Michaloviec s dorasteneckou omladinou doplnenou o brankára Chropovského a hráčov Mihála, Mašuloviča a Dudu. Michalovce mali počas celého zápasu výraznú územnú prevahu. Senickí mladíci podali obetavý a bojovný výkon, ktorý im takmer stačil na zisk bodu, čo by bolo obrovské prekvapenie.

Domáci Zemplín mohol gólovo udrieť už v 4. minúte, v ktorej sa Marcin ocitol v nádejnej pozícii, ale brankár Chropovský včas vybehol a zmaril mu šancu. V prvom polčase sa hral bojovný futbal, ktorý nepriniesol veľa gólových príležitostí. Brankár michalovského tímu Kožuchar bol dlho bez práce, no po polhodine hry pohotovo zneškodnil na bránkovej čiare hlavičku stopéra Mihála po rohu Dudu.

Macek Knihy.Zahori

Ani po prestávke sa domácim v ofenzíve nedarilo. Rozhodujúci moment zápasu priniesla 63. minúta. Počas nej sa k strele odhodlal domáci obranca Kotula a stopér Záhorákov Mihál si loptu zrazil do vlastnej bránky za chrbát Chropovského – 1:0. Michalovčania boli v druhom polčase aktívnejší, ale ďalší gól už nepridali. Nestalo sa tak ani v 74. minúte, keď chybu hostí v defenzíve nepotrestal Marcin. Domáci si v závere postrážili tesný náskok a nepustili Seničanov do tlaku.

Michalovce: Kožuchar – Kotula, Artabe, Ranko, Magda (61. Peňa) – Kanu (90. Záhradník), Begala, Ošima, Žofčák – Popovits (61. Toševski), Marcin

FK Senica: Chropovský – Koprna, Mihál, Mašulovič, Prelec (84. Barcaj) – Duda, Osvald (78. Stachovič) – Macho, Bíly, Kudláč – Vrablic (78. Surový)

Gól: 63. Mihál (vlastný)
ŽK: 0:2 (Mašulovič, Osvald)
Rozhodovali: Prešinský – Poláček, Straka

Hlasy trénerov

Norbert Hrnčár, Michalovce: “Primárny cieľ bol zisk troch bodov, a to sme splnili. Som za ne rád, bez ohľadu na to, v akom zložení Senica pricestovala. Z vlastných hráčskych či trénerských skúseností viem, že takéto zápasy majú väčšinou dva scenáre. Buď premeníte prvú-druhú šancu a je z toho jednoznačný výsledok alebo bojujete o víťazstvo do posledných sekúnd. Dnes to bol ten druhý prípad. Bez vážnejších problémov sme si však tesné vedenie postrážili. Myslím si, že tabuľka je pre nás celkom fajn, do záverečných troch duelov pôjdeme s ambíciou vyťažiť z nich maximum.”

Jiří Pecha, Senica: “Vedeli sme, že to bude veľmi náročný zápas. Myslím si, že proti kvalitnému súperovi sme podali solídny výkon, ale bohužiaľ, prehrali sme po vlastnom góle. Vo futbale to tak niekedy býva. Chlapcom však nemám čo vyčítať, podali výkon až nad hranicou svojich možností. Súperovi gratulujem k víťazstvu, my musíme pracovať ďalej a pripravovať sa na ďalšie kolo. Vyzerá to tak, že v tomto zložení sezónu aj dohráme.”


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota