V minulom roku Boris Janata zaznamenal viacero úspešných pretekov v Európe.

Štart do sezóny 2021 mu vyšiel, keď dva z celkovo troch pretekov v Českej republike absolútne vyhral a formu potvrdil aj v prvom preteku svetového a európskeho pohára XTERRA CZECH v Prachaticiach – druhým miestom si zaistil účasť na majstrovstvách sveta XTERRA na Havaji.

Svojim výsledkom sa kvalifikoval aj na pretek XTERRA SHORT TRACK, kde štartovalo 26 najlepších pretekárov.

O dva týždne už pretekal na XTERRA France. V tejto náročnej sezóne získal 3. miesto na XTERRA European Championship Germany a 3. miesto na Majstrovstvách Európy v Taliansku.

Nová sezóna sa rozbehla už aj pre skalického triatlonistu Borisa Janatu, no prvé triatlonové preteky v roku 2022 ho ešte len čakajú a bude ich hneď päť. Boris sa postaví na štart série terénnych triatlonov na Talianskom ostrove Elba, kde bude pretekať na piatich terénnych triatlonoch v priebehu piatich dní.

Pálfyovci Knihy.Zahori

„Je to pre mňa veľká výzva štartovať na takomto netradičnom etapovom preteku v kros triatlone. Budú to v podstate prvé triatlonové preteky pre mňa tento rok a hneď päť za sebou,” informuje o pretekoch Boris Janata.

Najťažší sa ide hneď prvý deň v sobotu, ktorý bude na vzdialenostiach – 1km plávania, 25km MTB a 8km terénny beh. Tie nasledujúce budú o niečo kratšie zhruba okolo 750m plávania, 15km MTB a 5km beh. Všetko v priebehu piatich dní.

“Nervozita určite je, keď človek nevie do čoho ide, ale tá je v podstate vždy. Bojovať sa bude o poradie v jednotlivých etapách ale aj celkovom hodnotení. Akonáhle sa to začne, tak to pôjde jeden za druhým a uvidíme ako sa to bude vyvíjať,” hovorí Boris.

Príchod má so svojim tímom naplánovaný v piatok, necelý deň pred pretekmi. Nebude preto veľa času na spoznávanie tratí. Budú to jeho prvé triatlonové preteky tento rok, ktoré ukážu ako na tom je pred nadchádzajúcimi pretekmi svetového a európskeho pohára Xterra.

“Nejaké preteky v behu alebo na bicykli už mám za sebou a pocitovo a vzhľadom aj na okolnosti som spokojný. Všetko to bolo v rámci prípravy, ktorú mi dosť narušilo ochorenie covid a teraz následne pár dní pred týmito pretekmi aj nejaké vírusové ochorenie. Dúfam, že som si to už vybral a prešiel a môžem sa sústrediť na sezónu, kde budú hlavné ciele sezóny Majstrovstvá sveta a Európy a taktiež spomínaný svetový a európsky pohár Xterra,” dodáva k svojej forme.

Počas sezóny chce pretekať aj na domácich pretekoch, no momentálne sa sústredí na tieto etapové preteky.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota