Po dvojročnej kovidovej pauze sa Seničania môžu opätovne tešiť na prvomájové nedeľné oslavy a stavanie májov na Námestí oslobodenia, ako aj v dvoch mestských častiach – v Kunove i Čáčove.

Stavanie májov začne v sobotu 30. apríla pred spoločenským domom v Kunove za asistencie členov folklórneho súboru Pruclek. Nasledovať bude vztýčenie mája v Čáčove pred materskou školou o 16.00 hodine. Stavanie tretieho mája je naplánované na Námestí oslobodenia o 16.30 v spoločnosti dychovej hudby Grinavanka.

Prvomájové veselie začne v Senici o desiatej hodine dopoludnia, kedy sa na Námestí oslobodenia predstavia: Klub priateľov heligónky Senica, mažoretky Crazy Cats zo ZŠ na Sadovej ulici a folklórny súbor Pruclek.

Plocha draka Knihy.Zahori

V popoludňajšom pásme, ktoré je naplánované na 14.00 hodinu, sa predstaví pop-rocková hudobná skupina Oáza a česká kapela Craggy Collyde s rokenrolovou nádielkou. Freestyle futbalové vystúpenie Lucie Žňavovej Kevickej o 16.00 hodine predznamená osadenie dvoch nových koliesok na Záhoráckej stene slávy pred senickým domom kultúry. Stane sa tak na pamiatku už zosnulého futbalového zanietenca Fridricha Huttu a prozaika a publicistu Ivana Horvátha. Záver kultúrneho prvomájového podujatia v Senici bude patriť dámskemu hudobnému zoskupeniu Paper Moon Trio, ktoré senické publikum poteší známymi skladbami z 20-tych až 40-tych rokov uplynulého storočia.

STAVANIE MÁJOV sobota (30.4.)
15:00 Spoločenský dom Kunov (FS Pruclek)
16:00 Čáčov – pred materskou školou
16:30 Námestie oslobodenia v Senici – Dychová hudba Grinavanka a DFS Dvojkáčik, ZŠ Komenského

PRVOMÁJOVÉ OSLAVY Námestie oslobodenia v Senici – nedeľa (1.5.)
10:00
Klub priateľov heligónky Senica
Mažoretky Crazy Cats, ZŠ Sadová
FS Pruclek

13:30
Oáza (pop-rock)
Craggy Collyde (UK/SK, rock´n´roll-rock)

16:00
Freestyle football – Lucia Žňavová Kevická
Záhorácka stena slávy – Ivan Horváth a Fridrich Hutta

16:30
PAPER MOON TRIO (vokálno-inštrumentálne trio)


.
Toto je čítané

Muzikál Rebelové v Zohore

Tento rok sa členovia DS Šáchor rozhodli uskutočniť nový projekt a doplniť…

BM: Ustekana sobota