Policajti okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách mali včera (1.5) plné ruky práce.

ilustračné foto

Pri hliadkovej činnosti v obci Jakubov z osobnej znalosti spozorovali známu „firmu“ – vodiča, ktorý nemá udelené žiadne vodičské oprávnenie a jazdil na motocykli zn. Babetta.

Vodič bol hliadkou zastavovaný prostredníctvom zvukového a výstražného znamenia na čo nereagoval, strhol motocykel k ľavej strane vozovky, ale tento manéver nezvládol a zoskočil z motocykla do trávnatého porastu blízko cesty.

Macek Knihy.Zahori

Hliadka vodiča vyťažila či požil alkoholické nápoje na čo im odpovedal, že ide rovno zo „šenku“ a tam vypil veľa poldecákov. Následne bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie alkoholu v dychu. Tou bola vodičovi nameraná hodnota 1,37 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 2,85 promile. Vodič bol v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné oddelenie pre vykonanie ďalších úkonov.

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a vzniesol obvinenie voči 28 – ročnému Erikovi S. z Jakubova.

V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí 28 – ročnému Erikovi S. odňatie slobody až na jeden rok.

V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.

Záhorí.sk informuje policajná hovorkyňa Silvia Šimková.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota