Aby Malačania postúpili do baráže o extraligu, museli vyhrať oba zápasy 3:0. Začali dobre, v prvom sete viedli už 23:19, no potom rozhodca Svorenčík nezvládol niektoré verdikty a domáci to využili na obrat a zisk potrebného setu.
1.LIGA MUŽI ZÁPAD – 20.kolo
SPARTAK KOMÁRNO – STROJÁR MALACKY 2:3 (23,-15,-23,17,-9) a 0:3 (-21,-20,-25)
STROJÁR: Šamulka, Weis, Králik, Šmahel, Petrovič, Lapin, libero Rusňák (Rehák, Lipták, Kobza)

Foto: Nataša Lužáková

Strojári sa však nenechali znechutiť a v ďalšom priebehu s výnimkou 4.setu opäť dominovali, pričom postupne dostali príležitosť všetci hráči z lavičky.
V druhom zápase Malacky nestratili ani set, takže postupové oslavy domácich mali trpkú príchuť. Volejbalisti Strojára si môžu spytovať svedomie najmä kvôli štyrom prehratým zápasom so slabou Bílikovou.
Sezóna tak pre A-družstvo skončila, pozornosť fanúšikov sa teraz upriami na účinkovanie družstiev B a C v bratislavskej lige, ale najmä na žiakov, ktorí už teraz majú istý postup na finálový turnaj M-SR.

Najbližší program:
– štvrtok 7.4. Malacky B – Patrónka B (19:30 v telocvični ZŠ Záhorácka)
– štvrtok 14.4. Malacky B – Ravijoma (19:30 v telocvični ZŠ Záhorácka)
– sobota 16.4. Malacky žiaci – VKP žiaci (11:00 a 13:00 v ŠH Malina)

ŽIACI – MAJSTROVSTVÁ OBLASTI BA+ZÁPAD – 16.kolo
KP NITRA – STROJÁR MALACKY 1:3 (-5,24,-8,-23) a 0:3 (-19,-18,-15)

So slabším družstvom Nitry stratili žiaci Malaciek len 1 set. Tu je hodnotenie trénera Mateja Haringu: „Bojovný výkon súpera v malej telocvični nám miestami robil problémy, ale kvalita bola na našej strane, čo chalani nakoniec aj potvrdili.“
Do konca súťaže žiakov zostávajú ešte 2 kolá. V tom poslednom sa mladí malackí volejbalisti predstavia v športovej hale Malina proti VKP Bratislava.

Dušan Rusňák


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota