Minulý piatok (29.4.) začala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) s výmenou oplotenia na D2 Bratislava – Malacky. Opravujú kritické úseky, kde boli časté nehody so zverou a zvyšujú tým bezpečnosť diaľnice medzi metropolou Slovenska a Malackami. Na tomto úseku je plánované obnoviť oplotenie v dĺžke 7,3 kilometra. Informuje o tom NDS na svojom webe.

ilustračné foto: 123rf.com

D2 Bratislava – Malacky je jeden z úsekov, kde často dochádza k nebezpečným stretom s lesnou zverou. Zvýšiť bezpečnosť a eliminovať riziko stretu so zverou pomôže nové, kvalitnejšie oplotenie. Nový plot bude vyšší (180 cm), bude mať lepšie upevnenie a bude zasadený hlbšie do zeme (20 cm). Vďaka týmto parametrom by mal byť účinný voči drobnej aj väčšej zveri a aj voči tým obyvateľom lesa, ktorí by plot chceli podhrabať. Nové oplotenie je zaistené tromi napínacími drôtmi.

Vo všeobecnosti, na opravu oplotení má NDS uzavreté rámcové dohody na štyri roky v celkovej sume 981 000 eur – pre regióny západ, stred a východ. Opravy si následne manažujú jednotlivé regionálne strediská, pričom aktuálne sa už realizujú práce na opravách či výmene oplotenia v dĺžke vyše 6 kilometrov a v pláne je obnova oplotenia na ďalších 8 kilometroch.


.