Minulý piatok (29.4.) začala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) s výmenou oplotenia na D2 Bratislava – Malacky. Opravujú kritické úseky, kde boli časté nehody so zverou a zvyšujú tým bezpečnosť diaľnice medzi metropolou Slovenska a Malackami. Na tomto úseku je plánované obnoviť oplotenie v dĺžke 7,3 kilometra. Informuje o tom NDS na svojom webe.

ilustračné foto: 123rf.com

D2 Bratislava – Malacky je jeden z úsekov, kde často dochádza k nebezpečným stretom s lesnou zverou. Zvýšiť bezpečnosť a eliminovať riziko stretu so zverou pomôže nové, kvalitnejšie oplotenie. Nový plot bude vyšší (180 cm), bude mať lepšie upevnenie a bude zasadený hlbšie do zeme (20 cm). Vďaka týmto parametrom by mal byť účinný voči drobnej aj väčšej zveri a aj voči tým obyvateľom lesa, ktorí by plot chceli podhrabať. Nové oplotenie je zaistené tromi napínacími drôtmi.

Macek Knihy.Zahori

Vo všeobecnosti, na opravu oplotení má NDS uzavreté rámcové dohody na štyri roky v celkovej sume 981 000 eur – pre regióny západ, stred a východ. Opravy si následne manažujú jednotlivé regionálne strediská, pričom aktuálne sa už realizujú práce na opravách či výmene oplotenia v dĺžke vyše 6 kilometrov a v pláne je obnova oplotenia na ďalších 8 kilometroch.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota