Vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica sa obnovujú návštevy na lôžkových oddeleniach nemocnice. Hospitalizovaných pacientov je možné navštevovať denne v čase platných návštevných hodín oddelení za dodržania stanovených podmienok. Testovanie na ochorenie COVID-19 u hospitalizovaných a ambulantných pacientov nemocnice je v plnej kompetencii ošetrujúceho lekára špecialistu.

 „Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 9 pacientom s koronavírusovým ochorením, medzi zamestnancami máme 2 pozitívnych. Vzhľadom na priaznivý vývoj vo výskyte ochorenia COVID-19 rušíme obmedzenie návštev pacientov na lôžkových oddeleniach nemocnice,“ uviedol k aktuálnej epidemiologickej situácii riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár s tým, že dĺžka trvania návštevy nesmie prekročiť 15 minút a u pacienta sa povoľuje prítomnosť maximálne jednej blízkej osoby, resp. návštevníka. U návštev aj sprevádzajúcich osôb je stále podmienený vstup do nemocnice a na oddelenia prekrytím horných dýchacích ciest respirátorom FFP2 (alebo FFP3) bez výdychového ventilu. „Žiadame návštevníkov, aby rešpektovali usmernenia personálu ohľadom návštev. Na posúdení personálu ostáva aj zotrvanie návštevy na izbe alebo možnosť presunúť sa na iné miesto na oddelení alebo eventuálny presun do parku,“ upresnil riaditeľ.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Návštevy sú naďalej zakázané osobám s príznakmi ochorenia COVID-19 a osobám, ktoré majú nariadenú ošetrujúcim lekárom domácu izoláciu a liečbu, či povinné prekrytie horných dýchacích ciest na verejnosti respirátorom pre pozitívny test.

Od 3. mája sa na covidové oddelenie neprijímajú noví pacienti, pacienti sú umiestňovaní na oddelenia na základe primárnej diagnózy. Od piatka 6. mája covidové oddelenie ukončuje svoju činnosť a SARS-CoV-2 pozitívni pacienti sú ošetrovaní na expektačných lôžkach na urgentnom príjme. Hospitalizovaní pacienti sú na základe primárnej diagnózy a klinických príznakov prekladaní na príslušné oddelenie alebo prepúšťaní do domáceho liečenia, prípadne prekladaní do iného zariadenia. „Od 16. mája plánujeme zredukovať aj prevádzku testovania na COVID-19, MOM bude otvorená tri dni v týždni,“ avizoval zmenu v režime testovania riaditeľ.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.

BM: Ustekana sobota