Už túto sobotu (14.5.) v centre obce Sekule štartuje XXI. ročník Sekulského jarmoku remeselníkov.

Bohatá tradícia každoročného podujatia je úzko spätá s rozmanitým programom. Na návštevníkov čakajú koncerty, stánky s rôznymi výrobkami, chutné špeciality, výstavy a veľa zábavy.

Na jarmočnisku bude veľké množstvo stánkov s rôznym zameraním a ponukou. V každom jednom obvykle cítiť šikovnosť, tradíciu a nápaditosť. Nebudú chýbať varešky, medovníky, keramika, tkané koberce, maľované tričká, výrobky z drôtu a podobne. Aj ostatná ponuka stánkov bude široká – od dáždnikov, oblečenia, korenín, kávy až po trdelníky.

Po celom centre obce budú rozvoniavať čerstvé jedlá, ktoré v sebe tiež nesú tradíciu a pripravovať ich budú pre Vás miestne organizácie. Pripravené sú pre Vás na rôznych miestach bufety s posedením u hasičov, futbalistov, poľovníkov a rybárov.

Prázdne nezostane ani pódium. Na ňom sa doobeda predstavia deti zo ZUŠ Sekule, dychová hudba Búranka a Folklórna skupina LanšperV poobednom programe vám „VŠETKO ČO MÁTE RADI“ zahrá známa kapela Sokoly, ktorá spája ľudovú pieseň a populárne piesne iných žánrov do spoločnej melódie. Na záver sa vám predstaví kapela Konyare s legendou slovenského humoru Ander z Košíc – Ján Pisančin s galakoncertom ANDER Z KOŠÍC – 50 ROKOV NA SCÉNE.

Medzi účastníkmi a hosťami Sekulského jarmoku remeselníkov nebudú chýbať zástupcovia okolitých obcí. Každoročnou návštevou zo zahraničia bývajú tiež delegácie zo spriatelených, družobných obcí, ktorými sú moravské Ždánice a Týnec. Prinášajú so sebou svoje ľudové umenie a remeslené výrobky.

Stretnete tu priateľov, rodinu a známych, ochutnáte, nakúpite, poklebetíte a deti majú možnosť sa do sýtosti vyjašiť.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota