Futbalisti AS Trenčín potvrdili siedmu priečku v tabuľke Fortuna ligy, keď v 9. kole skupiny o udržanie sa vyhrali na ihrisku desiatej Senice 3:0.

foto FK Senica

Senická mladá zostava proti favorizovanému Trenčínu od začiatku ťahala za kratší koniec. Hostia mali loptu vo svojej moci a domáci sa dostávali na útočnú polovicu len sporadicky. Napriek tomu sa Trenčania dlho  nevedeli presadiť. Úvodný gól padol v 37. minúte, kedy po zbytočnom priamom kope z rohu 16-ky ponad múr k ľavej žrdi trafil Tučný. Potom sa roztrhlo vrece s gólmi. O tri minúty sa po dlhom pase Tučného presadil Kupusovič a tesne pred odchodom do kabín strelou zo 16-ky k pravej žrdi zýšil Azango.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V druhom polčase sa stretnutie iba dohrávalo, nepadol už ani gól, hoci zopár možností naň hostia mali. V 59. minúte zakončoval vo vnútri pokutového územia Azango, Chropovský jeho pokus vyrazil na roh. Po jeho zahratí pálil spoza 16-ky Bainovič tesne nad. Senický brankár sa vyznamenal ešte pri hlavičke Ikobu v 81. minúte, keď loptu vyškriabal na rohový kop. Domáci sa v útočnej fáze nevedeli presadiť.

FK Senica – AS Trenčín 0:3 (0:3)

Góly: 37. Tučný, 40. Kupusovič, 45. Azango
Rozhodovali: Dzivjak – Košecký, Štofík
ŽK: Totka – Prinesený
Divákov 323

Senica: Chropovský – Koprna, Mašulovič (71. Ladislav), Mihal, Totka – Bíly, Halabrín – J. Buchel, Duda (20. Vrablic), Kudláč (61. Škodáček) – Macho (51. Bogdalík)

Trenčín: Iliev – Yem, Pirinen, Stojsavljevič, Madu (81. Kozlovský) – Bainović – Azango, Hollý (46. Kmeť), Lavrinčík (74. Kadák), Tučný (63. Gaži) – Kupusović (63. Ikoba)

Hlasy trénerov

Juraj Ančic, tréner Trenčína: “V týždni sme sa pripravovali na to, že budeme hrať do hlbokého bloku, to sa potvrdilo. Ťažko sme sa tam dostávali, mladí chalani Senice dobre bránili. Ale trpezlivosťou sme to dokázali. Vieme o čo teraz hráme a na čo sa musíme pripraviť. Tento zápas nám pomohol, bol poučný.”

Jiří Pecha, tréner Senice: “My musíme hrať z hlbšieho bloku, pretože máme mladé a neskúsené mužstvo. Potrebovali sme prežiť čo najdlhšie, čo sa nám darilo do takej 35. minúty. Potom sme dostali hlúpy gól, ale inak som veľmi spokojný s mladým mužstvom, ktoré sa stále učí. Takýto ťažký súper, ktorý nepatrí do spodnej šestky, nás môže len posunúť ďalej a je to pre nás veľká škola.”


.

BM: Kralici