Letnú turistickú sezónu otvorí mesto Skalica v sobotu (21. 5.) festivalom Trdlofest. Od tohto dátumu budú každý víkend až do konca letnej sezóny sprístupnené skalické pamiatky. TASR o tom informovala vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

V každej z nich sa v čase od 12.00 do 18.00 h bude nachádzať sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať odborný výklad k danej pamiatke. “Sprevádzanie bude fungovať na princípe turistického pasu, ktorý si návštevníci zakúpia v Turistickej informačnej kancelárii a ten im umožní vstup do každej z 12 pamiatok. Popri víkendovom sprevádzaní v letnej sezóne si môžu turisti celoročne objednať prehliadku so sprievodcom po vybraných skalických pamiatkach,” uviedla Medňanská.

Záhorácke rádio 2024 01

Mesto pripravilo pred novou sezónou niekoľko noviniek. “Návštevníci sa môžu tešiť na zrekonštruovaná a interaktívnu expozíciu kníhtlače. Rovnako aj na nový web Turistickej informačnej kancelárie, obnovenú expozíciu vinárstva v Ľadovni, ale aj množstvo ďalších noviniek,” informovala Medňanská.

Ako doplnila, na podporu smart mobility mesto osadilo nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre mesta a počas letnej sezóny pribudne aj na rybníkoch neďaleko mesta. Táto aktivita sa uskutoční za podpory Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie.


.
Toto je čítané

Separ v Kútoch chytí mikrofón a odpáli strop! Ostáva posledných sto lístkov

Do Kútov sa po 11 rokoch vráti Separ. Koncert odohraje v Cuga…

BM: Ustekana sobota