Aktualizované utorok (17.5.) 10:40 → Polícia a záchranné zložky zasahovali pri explózii, ku ktorej došlo v pondelok (16.5.) krátko po 21:00 v priestoroch výrobnej haly IKEA Industry Boards na Priemyselnej ulici v Malackách.

Foto: Andrej Minárik

10:40Hasičom sa podarilo dostať požiar haly na drevovýrobu v Malackách pod kontrolu pred 4.00 h. Stále kontrolujú požiarisko a vyhľadávajú ohniská. TASR o tom informovalo oddelenie komunikačné a vnútorných záležitostí Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Na mieste sú stále dve cisterny, jedna výšková technika a deväť hasičov, ktorí vykonávajú na mieste likvidačné práce. “Podstatná časť zasahujúcich opustila miesto po lokalizačných prác, keď už nebolo potrebné také množstvo síl a prostriedkov,” uviedlo HaZZ.


9:55 → Na mieste sú ešte stále hasiči, ktorým v likvidácii požiaru pomáha dážď,” uvádza samospráva. Zdôrazňuje, že mobilné kontrolné chemické laboratórium, ktoré počas noci začalo preventívne monitorovať ovzdušie, únik chemických látok nezaznamenalo.

Nemocnica Malacky potvrdila informácie z noci, že nebol nik zranený, nikoho neošetrovali ani neprijali na hospitalizáciu,” uistilo mesto.


utorok (17.5.) 8:00 → “Podľa doterajších informácii k zraneniu osôb nemalo dôjsť,” uviedla polícia.

Na mieste udalosti  bol aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že k výbuchu došlo v hale na drevovýrobu s rozmermi cca. 50 x 70 metrov. “Na mieste sú profesionálni hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči zo Stupavy a Plaveckého Štvrtku. Požiar sa snažia dostať pod kontrolu pomocou desiatich cisterien a výškovej techniky,” priblížilo.

Na mieste zasahovalo 60 hasičov
S požiarom bojovalo 40 profesionálnych a 20 dobrovoľných hasičov s množstvom cisterien a výškovej techniky.

Pálfyovci Knihy.Zahori

pondelok (16.5.) 23:00 → Primátor Malaciek Juraj Říha na sociálnej sieti upokojuje verejnosť, že nie je zaznamenaný chemický únik, ktorý by predstavoval riziko pre obyvateľov. “Ak by k tomu prišlo, využijeme naše vnútorné mechanizmy varovania,” uistil. Informoval takisto, že do Malaciek presunú kontrolné chemické laboratórium, ktoré bude z preventívnych dôvodov monitorovať ovzdušie.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota