29-ročný Malačan Boris Bojanovský, ktorý hrával 8 rokov za TJ Strojár Malacky, má za sebou najúspešnejšiu sezónu doterajšej profesionálnej kariéry.

S Levicami získal Alpsko-jadranský pohár i titul majstra Slovenska. Vo finálovej sérii vyhrali Levice nad Lučencom 4:1 na zápasy a práve B. Bojanovský bol jedným z hlavných pilierov ich úspechu. Právom ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play-off, i keď ako sám vraví, to je už len čerešnička. 
Vo finále sa stretli tímy s najlepším útokom a najlepšou obranou. Patrioti Levice boli vo finále aj minulú sezónu, no nakoniec sa museli uspokojiť so striebornými medailami. Tentoraz ich vo finálovej sérii čakal Lučenec, ktorý ich ako jediný v lige dokázal viackrát poraziť. V play-off sa im to podarilo len raz, na domácej pôde. Presvedčivá obrana a Borisova schopnosť presadiť sa pod košom a bodovať, prípadne dobre prihrať, Leviciam zaslúžene priniesli titul.
Macek Knihy.Zahori
Pivot Levíc zakončil sezónu s peknými štatistikami. Na svojom konte mával v sérii bežne 10 bodov a viac ako 11 doskokov, pričom po poslednom zápase mal v štatistike plus/mínus bodov +9. Na pozícii pivota sa nešťastne zranil Viktor Juríček, takže Boris musel hrať o niečo viac. „Myslím si, že  vďaka tomu prišli aj o čosi lepšie čísla,“ vysvetľoval B. Bojanovský pre web basketliga.sk
Boris hrá za Patriotov z Levíc od sezóny 2017/2018, práve vtedy získali Levičania titul po dlhšej dobe. V tejto sezóne bol ale Borisov vplyv ešte výraznejší. Viackrát si vyslúžil pochvalu od spoluhráčov a trénera Michala Madzina. „Beriem to tak, že Šimon Krajčovič je našim hlavným lídrom v tíme a hnacím motorom. Ja sa snažím k nemu pridať a pomáhať, keď mu to nejde,“ povedal B. Bojanovský.
Boris začal svoju profesionálnu kariéru v poľskom tíme Anwil Wloclawek, predtým roky hrával za univerzitný tím na Floride. Sezóna v Poľsku mu úplne nevyšla, a tak sa vrátil na Slovensko. Šancu dostal v Komárne a odvďačil sa dobrými výkonmi. Komárno sa vtedy dostalo až do finále ligy, kde podľahlo silnému Interu Bratislava. Po roku sa sťahoval do Levíc a tam je bez prestávky až doteraz. Podľa vlastných slov je tam šťastný, pretože okrem športových úspechov si tam založil aj rodinu. „Ľudia, čo robia v Leviciach basketbal, ho robia výborne a koncepčne. Som tu spokojný. S rodinou sme tu spokojní. Tí, čo majú deti, už vedia, že sa svet netočí toľko okolo basketbalu, ale hlavne okolo detí. Dcérka má už takmer tri roky. Viem sa už koncentrovať aj na rodinu, aj na basketbal,“ vyjadril sa B. Bojanovský.
Letnú prestávku využije na doliečenie a oddych, pretože zo zdravotného hľadiska bola sezóna náročná. Či v Leviciach zostane, zatiaľ neprezradil: „Uvidíme…“ dodal.
Text: -jh-, foto: TASR, FB Patrioti Levice 

.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota