V stredu (18.5.) po 16-tej hodine bolo prijaté oznámenie o požiari troch hospodárskych budovách vo dvore rodinného domu obci Osuské.

Ilustračné foto

Do príjazdu hasičských jednotiek zo Senice a Trnavy sa majitelia snažili požiar uhasiť záhradnou hadicou. Veliteľa zásahu informovali, že v horiacich objektoch sa nachádzajú hospodárske zvieratá a pes.

Likvidačné práce boli zahájené vytvorením dopravného „B“, „C“ a „D“ vedenia. Hasiaca látka bola postupne dopĺňaná z blízkeho podzemného hydrantu. Súbežne s hasením prebiehalo aj rozoberanie konštrukcie budov. Postupne bolo vynášané zhorené uskladnené drevo na voľné priestranstvo.

Macek Knihy.Zahori

Hospodárske budovy tvorili samostatný celok a dispozične nepatrili k rodinnému domu. Na miesto udalosti sa dostavil veterinárny lekár a deratizačná služba, ktorá zlikvidovala telá uhynutých zvierat.

Príslušník s odbornou prípravou poskytoval intervenčnú pomoc jednej maloletej osobe.

Požiar vznikol v dôsledku elektrického skratu a spôsobil škodu vo výške 25 000 €. Hasičom sa podarilo predísť ďalšej materiálnej škode vyčíslenej na hodnotu 75 000€. Pri udalosti neprišlo k ľudským zraneniam. Na zdolávaní požiaru sa podieľal aj Dobrovoľný hasičský zbor obce Jablonica a Cerová.

Záhorí.sk informovala Lena Košťálová z HaZZ v Trnave. 


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota