V dňoch 30.4. – 4.5. sa konalo na talianskom ostrove Elba podujatie ELBA IRONTOUR CROSS MTB TRIATHLON 2022 – Etapový pretek – 5 triatlonov za 5 dní. Ako jediný Slovák sa spolu s kolegami z českého Mountaintime kross tri team zúčastnili triatlonových pretekov v silnej konkurencii najmä talianskych pretekárov, ale aj nemecka, švajčiarska, anglicka, francúzska.

Darilo sa samotnému Borisovi ale aj tímu v ktorom pretekal. V celkovom hodnotení ako tím obsadili spomedzi 43 tímov 3. miesto. Boris okrem prvej etapy, kde sa trápil po predchádzajúcej viróze, v ostatných vždy stál na stupni víťazov vo svojej katégorii. V katégorii obsadil 1. miesto a v celkovom hodnotení 7. miesto. Takto zhodnotil preteky Boris: “Prvá etapa bola najťažšia čo sa týka profilu a dĺžky trate, ale hlavne pre mňa, keďže ešte v deň odchodu som na tom zdravotne nebol dobre, plus k tomu dlhá cesta a cestovanie v noci. Necelý deň do štartu čo sme prišli na miesto som si pozrel časť MTB trate a na ďalší deň sme štartovali – 170 pretekárov na štarte. Plávanie mi vyšlo aj MTB až na kŕče v nohách pred koncom, beh bol s nimi už dosť ťažký. V 2. etape sa mi plávalo dobre a po prvom preteku už to šlapalo aj na MTB a na behu to vyzeralo slušne. Nie na 100% ale opäť som bol v pretekárskom tempe. 3. etapa – každá etapa je iná a tým je ten pretek krásny. Parádne zážitky a skúsenosti. Každým dňom sa mi išlo lepšie a bolo cítiť, že sa telo postupne zotavovalo. 4. etapa – zo všetkých etáp sa mi zatiaľ najlepšie išla práve táto. Konečne som mal pocit, že to išlo a aj s výkonom som spokojný. Ideálne to určite ešte nebolo, ale pred sebou som mal poslednú etapu. Postupne som sa posúval aj v celkovom hodnotení. 5. etapa – všetky disciplíny sa mi išli dobre a posledný pretek bol pocitovo najlepšie, hlavne na bajku.”

Celkový súhrn Etapového preteku – 5 triatlonov za 5 dní:

  • naplávaných 5 km
  • najazdanených na MTB 71 km  / 2700 m výškových
  • odbehnuté 27 km / 750 m výškových

“V celkovom hodnotení som obsadil 7. miesto, v kategórii 1. miesto. Okrem prvej etapy, kde som sa dosť vytrápil sa mi vždy na tak náročných tratiach podarilo podať stabilné výkony. Tam som nabral najväčšiu stratu v celkovom hodnotení, ktorá sa na najlepšiu top 5 ťažko doháňala. Skúsil som to, nevzdal a aj tak som dosiahol pekné výsledky v silnej konkurencii. Etapy mi celkom vyšli až na tú prvú. Vzhľadom na stav v ktorom som tam prišiel a chorobou, ktorá ma trápila pred odchodom, kedy som v podstate nič nejedol, nevládal a len spal, som s výsledkami spokojný. Nečakal som, že s tak vyčerpaným telom to takto pôjde. Každú etapu som išiel na maximum, v podstate šťavil telo a takto päť dní po sebe. Dokázal som to zregenerovať a etapu za etapou sa mi išlo lepšie, vyhli sa mi technické problémy aj pády. Akoby každou etapou telo silnelo a chcelo viac. Bol to parádny zážitok a skúsenosti pretekať na tratiach kde sa jazdia svetové poháre v MTB maratóne, enduro a XC cross country preteky”.

“Takisto skvelá partia a sranda s tímom MOUNTAINTIME KROSS TRI TEAM. V tímovej súťaži sme obsadili 3. miesto.”


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota