Jablonica mala v 7.kole nadstavby voľno, čo využili jej prenasledovatelia Holíč i Rybky a preskočili ju na čele tabuľky. Popudinské Močidľany sa nezišli v dostatočnom počte a do Kútov ani necestovali.

 

Zo zápasu Sekule- Rovensko 2:0, Foto: JR Photo

 

6. liga sk. o postup 7. kolo
Zápas kola sa  hral v Oreskom, kde vyhral Spartak zo Šaštína-Stráží, ktorý potvrdil dobrú formu z ihrísk súperov. Nebyť domácich zaváhaní a strát (dve prehry), mohol byť v tabuľke poriadne vysoko.

 

Rybky – Baník Čáry 3:1 (2:1), 35. P. Černek (11), 44. J. Kuchta, 70. L. Petrúfka – O. Sekáč, r. Ma. Šefčík, Otrubčák, Dzindzík ml.

Zo zápasu Rybky – Čáry 3:1. V súboji o loptu strelec 3. gólu Lukáš Petrúfka (v červenom) a narodeninový oslávenec Adrián Obala.

Domáci začali náporom a po rohu Marečka hlavičkoval Bojnanský z päťky nad bránu. V 10. min. Kuchtovu obalovačku vytlačil Ozábal očami a z protiútoku hostia z svojej prvej šance otvorili skóre, keď Ondro Sekáč v páde nedal Harnošovi šancu – 0:1. Domáci naďalej tlačili, po dve šance spálili Kuchta i K. Ravas. Situácia spred prvého gólu sa mohla opakovať, no Kuník tentoraz Harnoša neprekonal. V 35. min. po zákroku Kollára na Marečka sa pískala penalta a Peťo Černek strelou do stredu brány vyrovnal na 1:1. Potom ešte Ozábal zachránil pred Petrúfkom, no v 45. min. sa strela Kuchtu od brvna odrazila do brankára hostí a od neho do siete – 2:1. Po hodine hry prišla silná štvrťhodinka hostí, v ktorej hlavičku Navrátila zázračne zneškodnil Harnoš, Šúrkova bomba tesne minula bránu a Kuník trafil brvno. V 70. min. po šanci domácich bol roh a z neho zvýšil Luky Petrúfka na 3:1. V 83. min. vyšla hosťom pekná akcia, po kombinácii S. Polák – Kuník bol faulovaný L. Polák, no nariadený pokutový kop napálil Denis Kollár do konštrukcie brány. A keďže v koncovke neuspel ani Sekáč, skóre sa už nezmenilo. Zaslúžené víťazstvo domácich.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Dubovce – Bor. Mikuláš 1:2 (0:2), 88. Z. Hološka – 19., 39. J. Kovalovský, r. Škrinár, Vlk.

Od začiatku sa hralo medzi šestnástkami, pričom viac aktivity bolo na kopačkách hráčov hostí. Tí aj udreli hneď z prvej šance, keď po prihrávke Cintulu unikol Juraj Kovalovský a presnou strelou k tyči nedal domácemu brankárovi Timovi Pekarovi šancu – 0:1. Gól hostí posmelil a v 39. min. pridali aj druhý gól, opäť po spolupráci spomínanej dvojice, keď tentoraz Kovalovský zakončoval efektným lobom – 0:2. Po prestávke snaha Duboviec o zvrat v stretnutí dlho úspech nepriniesla. Až v samom závere sa v 88. min. po prudkom centri presadil na prvej tyči striedajúci Zdeno Hološka – 1:2. Hostia si však svoje vedenie už z rúk nepustili.

 

Mokrý Háj – Lakš. N. Ves 2:1 (1:1), 30. M. Valúch, 49. M. Brezina – 24. M. Szabó, r. Lapoš, Blaha.

Z rodinných dôvodov chýbal domácim Peter Vaško a jeho neúčasť bolo poriadne cítiť. Vedenia sa prekvapujúco ujali v 24. min. hostia, keď Šipoša prekonal Marek Szabó – 0:1. Mokrý Háj si však svoju prvú prehru v nadstavbovej časti nechcel pripustiť. Lakšáre sa z vedenia dlho netešili, po polhodine hry vyrovnal Marek Valúch na 1:1 a tak skončil aj prvý polčas. Do druhého polčasu vystriedal Iršu Martin Brezina a bol to on, kto už v 49. min. poslal domácich do vedenia – 2:1. Ako sa neskôr ukázalo, bol nie nielen vedúci, ale aj víťazný gól. Obidve mužstvá si vypracovali niekoľko dobrých príležitosti, na obidvoch stranách sa po strelách dvakrát triasla konštrukcia bránky. Zápas bol zaujímavý až do záverečných minút, víťazstvo domácich bolo zaslúžené. Hostia si pripísali v nadstavbe už šiestu prehru.

 

Oreské – Spartak Stráže 1:2 (0:0), 65. L. Podrazil – 62. D. Fukna, 90. R. Slovák, r. Srnec, B. Dutka, Vlk, M. Dutka.

V Oreskom sa hral svižný futbal. Aktívnejší boli hostia, ktorí kombináciami v strede poľa robili domácim problémy, ich šance však vychytal brankár Kotvan, alebo mu pomohlo brvno. Keďže kanonier Pavlačka bol dôsledne bránený, nedokázal sa dostať do nebezpečných situácii a keď gólovú hlavičku Guotha vytiahol spod brvna Hladký, išlo sa do kabín za stavu 0:0. Aj druhý polčas bol zaujímavý a hostia po rohu išli do vedenia, keď po skrumáži Kotvan tri strely zlikvidoval, no na dorážku Dominika Fuknu už bol prikrátky – 0:1. Domáca odpoveď bola rýchla, Lukáš Podrazil podporil útok a po prihrávke za obranu prestrelil Hladkého – 1:1. Keď už všetci čakali na koniec remízového zápasu, domáca obrana nezachytila krížnu loptu ktorú si našiel Robo Slovák a nedal Kotvanovi šancu – 1:2. Opäť sa potvrdilo, že keď neskóruje Pavlačka a Guoth, Oreské nebojuje, čo sa stalo v oboch zápasoch so Strážami.

 

Holíč – Kopčany 2:1 (1:1), 40. M. Uher, 51. L. Tomele – 30. M. Vach, r. Vlk, Lapoš.

Voľno Jablonice mohli hráči Holíča využiť na poskočenie do čela tabuľky, čo sa im aj po tuhom boji podarilo. V susedskom derby im to však hráči Kopčian vôbec neuľahčili, naopak, po polhodine hry sa ujali vedenia gólom Martina Vacha – 0:1. Lenže aj v Holíči majú strelca menom Martin a v 40. min. zariadil polčasových 1:1 Uher. Nástup do druhého polčasu patril domácim a rumunský legionár Florin Lucian Tomele zaistil svojim gólom najtesnejšie víťazstvo favorita – 2:1.

 

Voľno – Jablonica.

 

6.liga sk. o záchranu 7. kolo
V Šaštíne sa hral súboj o čelo tabuľky. Stretli sa prvý Slovan s druhou Cerovou. Hostia však prišli iba s deviatimi mužmi do poľa a tak musel vypomôcť druhý brankár Václavek. Domáci súboj zvládli a ostali na čele tabuľky. Pop. Močidľany sa nezišli v dostatočnom počte a do Kútov ani necestovali.

 

Slovan Šaštín – Cerová 1:0 (0:0), 60. D. Stanický, r. Rusinko, Hušek, Drindzík st.

Domáci mali od začiatku častejšie loptu pod kontrolou, hostia sa sústredili na defenzívu a rýchle protiútoky. Šaštín v prvom polčase hrozil zo štandardných situácií a po jednej Simon Mach prekonal Uhrínka v bráne hostí. Gól však pre faul neplatil, čo domácich značne nahnevalo. Po prestávke sa priebeh hry nezmenil. V 60. min. vyšla domácim dlhá prihrávka za obranu a po finálnej prihrávke Herdu dal Dominik Stanický víťazný gól zápasu – 1:0. Hostia po góle vrhli všetky sily do útoku. Šaštín do otvorenej obrany hostí si vypracoval niekoľko dobrých príležitostí, no jeho strelci dvakrát trafili konštrukciu bránky. Domáca obrana zastavila dvakrát unikajúceho Královiča za cenu faulu, no hostia štandardky nevyužili. Víťazstvo domácich je zaslúžené.

 

Štefanov – Rohov 4:0 (2:0), 31., 80. P. Tomašovič, 35., 63. M. Rampáček, r. Kahúň, Thao.

Hostia odolávali náporu domácich úvodnú polhodinu, no potom v priebehu piatich minút dvakrát inkasovali. V 30. min. prekonal Greguša Paťo Tomašovič a o päť minút pridal druhý gól Marcel Rampáček – 2:0. Obaja strelci po prestávke sa presadili ešte raz, len si vymenili poradie. V 63. min. pridal tretí gól Rampáček a na konečných 4:0 uzavrel v 80. min. Tomašovič. Štefanov využil voľno Radošoviec a predbehol ich v tabuľke.

Macek Knihy.Zahori

Bor. Sv. Jur – Sobotište 0:2 (0:0), 50. M. Hecht, 73. D. Nečas, r. Kahúň, Polakovič.

Jurania po neskutočnom výprasku v Močidľanoch sa chceli aspoň čiastočne rehabilitovať, čo sa im aj podarilo. So svojim súperom držali krok celý prvý polčas. Hosťom vyšlo striedanie, keď po polčase prišiel namiesto Matúša Vala Mišo Hecht a ten už v 50. min. prekonal Golíka v domácej bráne a otvoril skóre zápasu – 0:1. Snaha domácich o vyrovnanie bola márna a keď v 73. min. pridal Denis Nečas druhý gól hostí, bolo po zápase – 0:2. Jurania nevyhrali ani na 27. pokus.

 

Mor. Sv. Ján – Hlboké 2:0 (1:0), 11., 60. J. Kadera, r. Knap, Daniš, Tubl.

Jáňania sa už mesiac netešili z výhry, keď naposledy zdolali doma Radošovce ešte v apríli. Tentoraz sa na zápas dobre pripravili a najmä mali vo svojom strede Jána Kaderu, ktorý dvomi gólmi zabezpečil domácim tri body. Skóre otvoril v 11. min. a výsledkom 1:0 skončil aj prvý polčas. Po prestávke otupil snahu hostí o vyrovnanie v 60. min., kedy Noščáka v bráne hostí prekonal druhýkrát – 2:0.

 

FK Kúty – Pop. Močidľany 3:0 kont. Hostia zápas popredu vzdali.

 

Voľno – Radošovce.

 

 

7. liga skupina o postup – 2. kolo
Zápas kola v 7. lige sa hral v Šajdíkových Humenciach, kde privítali lídra z Petrovej Vsi. Domáci vyšli bodovo naprázdno a tak Petrovka má už sľubný 7 bodový náskok. Prvá tajnička v tejto súťaži je už vyriešená, istotu zostupu má Trnovec, ktorého strata prehrou v Koválove narástla na 13 bodov a hrať sa bude už len o 12 bodov.

 

Š. Humence – Petr. Ves 2:3 (1:2), 27. vlastný (D. Gašparovič), 86. R. Tóth – 31. F. Lánik, 38. L. Nemečkay, 48. Michal Mihálik, r. Knap, Hušek, Tubl.

Zápas kola sa hral na Humencoch. Domáci mali v prípade zisku bodov možnosť priblížiť sa k svojmu rivalovi na rozdiel dvoch bodov. Aj sa ujali vedenia, keď si v 27. min. dal vlastný gól Gašparovič. Lenže Petrovka už o štyri minúty vyrovnala Filipom Lánikom a ešte do prestávky ju dostal do vedenia Lukáš Nemečkay – 1:2. Hostia z tempa nepoľavili ani po prestávke a už v 48. min. pridal tretí gól Mišo Mihálik – 1:3. Domáci to nevzdávali, no ich snaha priniesla už len zníženie na konečných 2:3 gólom Radka Tótha.

 

Unín – Hradište 2:0 (1:0), 5. P. Klein, 65. D. Vach, r. Blaha, Bednár. ČK 0:1 (76. R. Jurovatý).

Prehra Humeniec dopomohla Unínu k posunutiu sa na 2. miesto za Petrovu Ves. Proti Hradišťu ho do vedenia dostal v 5. min. Pavel Klein – 1:0. Hostia odolávali náporu domácich až do 65. min., kedy zvýšil na 2:0 David Vach. Keď v 76. min. videl ČK hosťujúci Jurovatý, bolo definitívne rozhodnuté.

 

Skupina o 5. – 8. miesto – 2. kolo

Kunov – Smolinské 2:0 (1:0), 11., 89. J. Belohlávek, r. Lapoš, Vlk.

Kunov – Smolinské 2:0. Dvojgólový Juraj Belohlávek v tomto prípade proti Lukášovi Ťažkému neuspel.

Zápas začal veľkou šancou Gogu, po nej mal dve príležitosti Juraj Belohlávek, pričom druhú premenil, keď preloboval vybehnuvšieho brankára Ťažkého – 1:0. V prvej polhodine sa nevyznamenali obrany mužstiev, keď ich nedôslednosť „hasili“ obaja brankári. Domáci Bartek sa vyznamenal pri šanciach Čelústku a dvoch Poláka. Po jedovke J. Buriana spálil Polák nemožné, keď zblízka trafil Barteka a gólom neskončil ani samostatný únik Belohlávka. Druhý polčas už bol kľudnejší. Problémy Ťažkému narobila Melicherova skákavá strela, v 60. min. spálil tutovku Rehák. Keď neuspeli ani Celláry s Polákom, gólovú poistku dal v 89. min. svojim druhým gólom Belohlávek – 2:0. Nešťastná prehra hostí, no bez gólov sa nevyhráva.

 

Letničie – Smrdáky 0:3 (0:0), 63. J. Antálek, 85. J. Pagáč, 87. M. Kudláč, r. Dzindzík, Daniš.

Hodinu trval v Letničí bezgólový stav, keď obrany dominovali nad útočnými snahami obidvoch mužstiev. Až v 63. min. streleckú smolu pretrhol Jakub Antálek a poslal hostí do vedenia – 0:1. Domáci vrhli všetky sily do útoku, no v snahe o vyrovnanie zabúdali na obranu, čo hostia potrestali ďalšími dvomi gólmi, ktoré v závere zápasu dali Juraj Pagáč a Marek Kudláč.

 

Skupina o záchranu – 2. kolo
Koválov – Trnovec 2:0 (1:0), 17. A. Tokoš, 49. M. Winter, r. Matúš, Škrinár.

V prípade víťazstva by si Trnovec ešte zachoval aspoň teoretickú šancu na záchranu. Takto už nemá ani tú, keďže sa bde hrať už len o 12 bodov. Vedenie domácim získal Andrej Tokoš a chvíľu po prestávke trojbodovú poistku zariadil druhým gólom Milan Winter – 2:0.

Macek Knihy.Zahori

Sekule – Rovensko 2:0 (1:0), 18. E. Húšťava, 66. Andrej Trajlínek (11), r. Polakovič, Kahúň.

Foto: JR Photo

Vo vyrovnanom zápase boli šance na obidvoch stranách, no úspešný bol len domáci Erik Húšťava – 1:0. Po prestávke hostia faulovali Adama Trajlínka a z nariadeného pokutového kopu uzavrel skóre zápasu Andrej Trajlínek – 2:0. Snaha hostí o zníženie končila na výbornom Krajčírovi v bráne domácich.

 

ObFZ Senica MO 8. liga 23. kolo
Doslova šok spôsobil výsledok z Osuského, ktoré zdolalo lídra z Chropova gólom 57 – ročného Ľuboša Oláha. A to sa na začiatku jarnej časti nevedelo, či vôbec bude v súťaži pokračovať, veď dvakrát prehrali kontumačne, keď sa vôbec nezišli a posledný majstrovský zápas prehrali v Jablonke 13:0.

 

Dojč – Chvojnica 3:1 (2:1), 12. vlastný (M. Černek), 23. R. Morávek, 75. R. Klena – 27. J. Černek, r. Polakovič, Bednár.

Domácim pomohol k vedúcemu gólu vlastenec M. Černeka, zvýšil Rudo Morávek a po kontaktnom góle J. Černeka dal poistku na 3:1 Rišo Klena.

 

Osuské – Chropov 1:0 (1:0), 13. Ľ. Olah, r. Dzindzik.

Zrejme najväčšie prekvapenie tohto víkendu v súťažiach ObFZ Senica. Víťazstvo Osuského nad lídrom zabezpečil nestarnúci, 57 – ročný Ľubo Oláh.

 

Prietrž – Podbranč 3:3 (3:1), 2. S. Jarábek, 19., 22. B. Vach – 30., 65., 88. D. Pucheľ, r. Thao.

Prietrž viedla v 22. min. už 3:0, no potom sa hetrikom zaskvel David Pucheľ, ktorým vyrovnal na 3:3.

 

Jablonka – Bukovec 2:1 (1:0), 10. J. Gaža, 90. F. Osvald – 54. J. Matejovič, r. Brezina, Švancara.

O víťazstve Jablonky rozhodol v 90. min. Frank Osvald.

 

Voľno – Vrádište.


.

BM: Ustekana sobota