Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v malebnej dedinke Smrdáky je na programe v nedeľu 29. mája 2022 od 9.00 do 22.00 h. Podujatie má dlhoročnú tradíciu, i keď sa pre pandemickú situáciu posledné dva roky nekonalo.

Počas dňa si na svoje prídu milovníci tradičných remesiel, historických vozidiel a kultúry. Súčasťou je slávnostný sprievod a posviacka prameňov. Tá symbolizuje nadchádzajúcu hlavnú kúpeľnú sezónu a blahodarné účinky minerálnej vody a bahna. „Okrem bohatého kultúrneho programu budú k dispozícii remeselné stánky, prehliadka historických vozidiel a jazda elegancie v dobových kostýmoch. Podujatie sa uskutoční v samom srdci kúpeľného parku,“ uviedol Martin Lidaj, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie.

S využitím jedinečného prírodného bohatstva – sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa Kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu. Zariadenie patrí do skupiny Ensana, ktorá vlastní aj Prírodné liečebné kúpele Piešťany.

Záhorácke rádio 2024 01

„Sme malá obec so 600 obyvateľmi, ale máme tu nádherný park, dá sa tu prejsť po miestnych vinohradoch, pýchou je 300-ročná lipa pri kaplnke sv. Jána Nepomuckého. Neďaleko obce stojí Miléniový kríž, na stavbu ktorého prispeli aj občania našej obce ako aj návštevníci kúpeľov,“ načrtla možnosti trávenia voľného času v okolí obce starostka Smrdák Ingrid Tripšanská.

“Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. Kúpele každoročne navštívi viac ako 50.000 klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie miesta v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky,” informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota