Malacky už majú tri atlétky v TOP 10 najrýchlejších dorasteniek na Slovensku. K Tereze Beňovej a Rebecce Slezákovej sa pridala aj Karen Grígelová.

Tereza BeňováRebecca Slezáková splnili nominačné kritériá na majstrovstvá Európy do 18 rokov, ktoré sa budú konať začiatkom júla v Jeruzaleme. Tereza Beňová zároveň splnila aj najprísnejšie A limity na Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) 2022, ktorý bude koncom júla v Banskej Bystrici.

Naše pretekárky prekonali kvalifikačné časy 8. mája na atletickom mítingu v Bratislave. Rebecca tam zabehla limity na 400 m a 400 m prekážok. O niekoľko dní pridala tretí limit na 100 m prekážok. Tereza sa na 100 m a 200 m kvalifikovala ako na ME U18 v atletike v Izraeli, tak na EYOF 2022 v Banskej Bystrici.

K obom atlétkam sa výbornými výkonmi pridala aj Karen Grígelová časom 12,80 s v behu na 100 metrov.  Zabehla ho v rámci dorasteneckej ligy v Skalici a tešiť ju môže nielen dosiahnutý čas, ale aj víťazstvo. Týmto výkonom sa Karen dostala do TOP 10 dorasteniek na Slovensku.

Dievčatám blahoželáme a na nasledujúcich podujatiach držíme palce.

AC Malacky


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota