Keďže licenciu pre nový ročník Fortuna ligy ani v odvolacom procese nedostal klub FK Senica, ÚLK predostrela ponuku Skalici.

Tretí tím druhej ligy bude musieť splniť mimoriadne použitie klubového licenčného systému, resp. skrátené licenčné konanie. Po ňom by sa mal stať tretím nováčikom Fortuna ligy.

Prezídium Únie ligových klubov sa zaoberalo situáciou po neúspešnom odvolaní FK Senica. Na základe uplatnení článkov súťaženého poriadku bol prijatý postup v zmysle článku 17, kedy bol zaradený na základe športového výsledku v 2. lige MFK Skalica. Skalica bude následne oslovená do skráteného licenčného konania, kde bude musieť splniť rozdielové kritériá, keďže jej bola udelená licencia pre druhú ligu a zároveň splnila podmienky pre účasť vo Fortuna lige vo forme podpísania zmluvy s ÚLK,“ vysvetlil výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák pre TASR.

Záhorácke rádio 2024 01

Máme pre vás skvelú správu a novinku, ktorou je pôsobenie nášho klubu pre nasledujúcu sezónu 2022/2023 vo Fortuna lige. Na základe dlhoročnej práce nášho klubu a splnenia podmienok pre účasť vo Fortuna lige vo forme podpísania zmluvy s ÚLK, sme dostali ponuku, ktorú s nadšením prijímame,” informuje MFK Skalica na svojom webe.

Do Skalice po šiestich rokoch opäť prichádza nová futbalová kultúra a oživenie v podobe pôsobenia skalického futbalového klubu v najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku.

“Sme presvedčení, že táto príležitosť, ktorú s radosťou prijímame, sa stane pridanou hodnotou pre naše mesto, ako aj pre našich verných futbalových fanúšikov a nadšencov futbalu z celého Záhoria a okolia,” dodáva klub. 

Nový ročník Fortuna ligy odštartuje v polovici júla, prvé kolo je na programe 15. až 17. júla 2022. V nasledujúcich dňoch bude známy aj presný program Fortuna ligy.


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota