V sobotu (28.5.) sa uskutočnilo v priestoroch baru Oko Senica dlho plánované playoff 1. Senickej Šípkárskej ligy. Do playoff postúpilo všetkých 28 hráčov a hralo sa systémom KO na 5 víťazných legov, pričom prvá štvorka tabuľky mala v prvom kole voľný los.

víťaz Jaro Mareček

1. kolo

Prvé kolo sa obišlo bez prekvapení keď vždy postúpil „papierový favorit“ a vyššie postavený hráč po poslednom kole. Najviac sa na postup natrápil Pali Šiška a Jozef Oravec ktorý zdolali Ivana Fraňa respektíve Tomáša Kvaltína v dramatických súbojoch 5:4.

Jozef Oravec – Tomáš Kvaltín 5:4
Rastislav Šimon – Martin Beňa 5:2
Peter Špány – Pavol Pánik 5:2
Adam Bartoš – Richard Bednár 5:0
Pavol Šiška – Ivan Fraňo 5:4
Patrik Toman – Marek Sova 5:1
Ján Ušiak – Juraj Bíba 5:1
Marcel Geschwandtner – Peter Horňák 5:2
Emil Daniel – Ján Herda 5:0
Peter Kadlečík – Marcel Koterba 5:1
Anton Šrámek – Branislav Ďurica 5:1
Marek Ušiak – Tomáš Vrťo 5:3

2. kolo

V druhom kole sa už pridala aj TOP štvorka, kde mal veľké problémy náš najmladší účastník a juniorský vicemajster Slovenska Adam Bartoš, ktorý v napínavom súboji zdolal Pala Šišku 5:4. Väčšieho prekvapenia sme sa znovu nedočkali, za menšie prekvapenie možno považovať výsledok zápasu Peter Kadlečík – Anton Šrámek, kde Kadlečík postúpil po jednoznačnej výhre 5:1.

Jaroslav Mareček – Jozef Oravec 5:0
Rastislav Šimon – Peter Špány 3:5
Adam Bartoš – Pavol Šiška 5:4
Patrik Toman – Peter Polák 2:5
Daniel Podešva – Ján Ušiak 5:1
Marcel Geschwandtner – Emil Daniel 2:5
Peter Kadlečík – Anton Šrámek 5:1
Marek Ušiak – Ján Polák 0:5

Tulaj december 2023

3. kolo

V treťom kole sa zišla kompletná zostava, ktorá sa po konci základnej časti umiestnila na prvých ôsmich miestach a nebola núdza o napínavé zápasy kde sa až bol v dvoch súbojoch zo štyroch výsledok 5:4. Jednoznačne postúpili len suverénny Jaroslav Mareček a Ján Polák.

Jaroslav Mareček – Peter Špány 5:1
Adam Bartoš – Peter Polák 4:5
Daniel Podešva – Emil Daniel 5:4
Peter Kadlečík – Ján Polák 0:5

Semifinále

Do semifinále postúpilo kvarteto, ktoré sa umiestnilo po základnej časti na prvých štyroch pozíciách.  Najlepší dvaja hráči ligy a dovolím si tvrdiť že aj špička Slovenských šípiek nedala v semifinále šancu svojím súperom a tak sme sa tešili na očakávané finále.

Jaroslav Mareček – Peter Polák 5:1
Daniel Podešva – Ján Polák 0:5

najlepšia štvorica

O 3. miesto

Súboj o tretie miesto ponúkol skvelé a napínavé šípky z oboch strán, o niečo šťastnejší bol nakoniec Daniel Podešva, ktorý tak „obhájil“ tretie miesto po základnej časti a rovnaké miesto si vybojoval aj v playoff. Pre nováčika v lige Petra Poláka však výborná sezóna, podčiarknutá skvelým štvrtým miestom.

Daniel Podešva – Peter Polák 5:4

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Finále

Vo finále, ktoré sa hralo na 7 víťazných legov sa stretla očakávaná dvojica. V základnej časti skončil ich súboj 7:5 pre Jara Marečka a rovnako vyrovnané šípky sa hrali aj teraz, vysoké priemery, skvelá atmosféra sprevádzala tento súboj, ktorý bol asi najkvalitnejší aký sme sa existenciu ligy mali možnosť vidieť. Šťastnejšiu ruku mal Jaroslav Mareček ktorý tak obhájil minuloročný titul.

Jaroslav Mareček – Ján Polák 7:6

 Ak by mal niekto záujem o vstup do nasledujúceho ročníka, treba sledovať FB stránku ligy, kde sa všetko včas dozviete.

Záhorí.sk informuje Pavol Pánik


.

BM: Kralici